• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starpparlamentu savienības konferenci Mehiko. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 22. aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starpparlamentu savienības konferenci Mehiko

No 15. līdz 23.aprīlim Mehiko, Meksikā, notika Starpparlamentu savienības (SPS) 110.konference un SPS Padomes 174.sesija, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas nacionālās grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un grupas loceklis Jānis Reirs.

Trešdien, 21.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Starpparlamentu savienības prezidentu un ģenerālsekretāru. Sarunā diskutēts par SPS turpmāko darbību – attīstības programmām un jauna palīdzības fonda veidošanu demokrātijas stiprināšanai pasaulē. Kandidatūras šā fonda padomei tika apstiprinātas jau 23.aprīlī. Piedāvājums piedalīties tās darbā tika izteikts arī I.Ūdrei.
Saeimas priekšsēdētāja kā SPS iekšējā auditore tikās arī ar Starpparlamentu savienības Finanšu administrācijas vadītāju, lai pārrunātu sagatavoto ziņojumu par 2003.gada finanšu rezultātiem, kuru I.Ūdre prezentēja SPS Padomes sēdē.
Trešdien notika arī komitejas “Ilgtspējīga attīstība, finanses un tirdzniecība” biroja sēde, kurā kā biroja locekle piedalījās arī I.Ūdre. Galvenais jautājums, kas interesēja Latvijas pusi, bija saistībā ar rezolūcijas projekta punkta par lauksaimniecības subsīdiju likvidēšanu, izslēgšanu vai arī izteikšanu citādi. Šīs komitejas biroja sēdē tika skatīti arī jautājumi par SPS, Brazīlijas nacionālā kongresa un Apvienoto Nāciju Organizācijas konferences par tirdzniecību un attīstību pamatziņojuma un rezolūcijas sagatavošanu. Pieņemts lēmums deleģēt pamatziņojuma sadaļas – par attīstības stratēģijām, starptautisko konkurenci un starptautiskās tirdzniecības pozitīvo lomu – prezentēšanu nacionālo parlamentu vadītājiem. Akceptēta arī nākamās sesijas tēma par parlamentu lomu dabas aizsardzībā.
Saeimas priekšsēdētāja tikās arī ar Zviedrijas Karalistes parlamenta pirmo vicespīkeru Peru Vestlerbergu, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā 1.maijā, ES konstitucionālā līguma izstrādes gaitu un Eiropas un Vidusjūras valstu asamblejas darbību. Zviedrijas puse izteica ierosinājumu šīs asamblejas vicespīkera amatam virzīt kādu no Baltijas valstu vai Polijas parlamentu pārstāvjiem. Abas puses izteica nepieciešamību stiprināt nacionālo parlamentu un dalībvalstu, īpaši mazo valstu, lomu Eiropas Savienībā.
SPS 110.konferences vispārējās debatēs “Samierināšanās un līdzdalība” uzstājās arī Krievijas delegācijas vadītājs, Krievijas Valsts domes deputāts Genādijs Seļezņovs, kurš runāja par demokrātijas stiprināšanu pasaulē un Krievijas jaunajām starptautiskajām aktivitātēm, kas balstīšoties “nevis uz polu vai viedokļu sadursmi, bet diplomātiskiem risinājumiem sarunu ceļā”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!