• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta un vides ministra tikšanos, lai izvērtētu Vides ministrijas rīcības plāna projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās politikas veidošanu

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta un vides ministra tikšanos, lai izvērtētu Vides ministrijas rīcības plāna projektu

22.aprīlī Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar vides ministru Raimondu Vējoni un ministrijas pārstāvjiem, lai izvērtētu Vides ministrijas rīcības plāna projektu. I.Emsis uzsvēra, ka Vides ministrija ir pirmā, kuras pārstāvji ar viņu pārrunā rīcības plāna projektu.
R.Vējonis norādīja, ka plāna projektā minēti ministrijas darbības virzieni, kurus ministrija apņemas realizēt, un tie izstrādāti saskaņā ar Deklarāciju par I.Emša vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību.
1. Nodrošināt bioloģiskās daudzveidības aizsardzību. Kā prioritārie uzdevumi minēti pasākumi, kas saistīti ar aizsargājamām dabas teritorijām (NATURA 2000).
2. Nodrošināt pilnvērtīgu dalību Eiropas Savienībā (ES). Kā aktualitāte minēta efektīvas siltumnīcefekta gāzu emisiju kvotu piešķiršanas un kontroles institucionālās sistēmas izveidošana. R.Vējonis norādīja, ka ir svarīgi stiprināt Vides valsts inspekciju, palielinot inspektoru skaitu.
3. Nodrošināt Salaspils zinātniskā kodolreaktora likvidāciju un demontāžu un radioaktīvo atkritumu drošu apsaimniekošanu. Rīcības virziens ietver pasākumus, kurus īstenojot tiks likvidēts bīstams objekts – Salaspils kodolreaktors.
4. Izveidot bīstamo atkritumu apsaimniekošanas sistēmu. Prioritāte – priekšdarbi, kas saistīti ar Inčukalna sērskābā gudrona dīķa sagatavošanu sanācijai.
5. Nodrošināt vides likumdošanas ieviešanu. Minētais darbības virziens ietver virkni pasākumu normatīvās bāzes pilnveidošanai vides jomā, piemēram, Ministru kabineta noteikumu projekta “Vides trokšņa novēršanas kārtība” sagatavošana un iesniegšana valdībai.
6. Atbalstīt mērķtiecīgus ieguldījumus reģionu infrastruktūras attīstībā, lai uzlabotu vides kvalitāti un iedzīvotāju dzīves līmeni. Kā galvenais pasākums minēts nodrošināt realizācijas fāzē esošo ūdenssaimniecības attīstības projektu īstenošanu aglomerācijās, kur cilvēkekvivalents pārsniedz 2000. Tas nozīmē, ka pēc šo pasākumu īstenošanas uzlabosies dzeramā ūdens kvalitāte.
7. Palielināt valsts pārvaldes institūciju kapacitāti kvalitatīvai funkciju izpildei, iestājoties ES, izveidosim institucionālu sistēmu ES līdzekļu piesaistei. Šajā sadaļā kā vienīgais un prioritārais pasākums minēts – nodrošināt cilvēkresursu kapacitātes celšanu darbam ar ES finansētajiem projektiem. Sarunā ar valdības vadītāju ministrs piekrita, ka ministrijai jāpievērš uzmanība institucionālās kapacitātes palielināšanai, kas ir īpaši svarīgi, jo drīzumā Latvija kļūs par ES dalībvalsti.
8. Paplašināt sabiedrības līdzdalību un iespējas saņemt vides informāciju. Kā būtiska lieta minētas iespējas sabiedrībai saņemt bezmaksas konsultācijas par vides jomā notiekošo, kā arī uzlabot sadarbību starp valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem.
9. Paplašināt vides, sociālās sfēras un tautsaimniecības mijiedarbības pētījumus, lai veidotu zinātnisko pamatu valsts ilgtspējīgai attīstībai. Ministrs informēja par Ilgtspējīgas attīstības padomes lomu un nozīmi, kā arī par iespējamo ilgtspējīgas attīstības institūta izveidi, kur piedalītos arī Norvēģijas valdība.
Ministru prezidents ministrijas sagatavoto dokumentu novērtēja atzinīgi un vēlēja veiksmi plāna īstenošanā. Valdības vadītājs plānojis tuvākajās nedēļās tikties ar visiem ministriem, lai pārrunātu pārējo ministriju rīcības plānus. Paredzēts, ka valdības rīcības plānu apstiprinās Ministru kabinets.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!