• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās politikas veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts robežas drošības koordinācijas padomes sēdi

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās politikas veidošanu

26.aprīlī Ministru prezidents Indulis Emsis un viņa padomniece Ilze Stobova tikās ar Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru, finanšu ministru Oskaru Spurdziņu, labklājības ministri Dagniju Staķi un ekonomikas ministru Juri Lujānu, lai pārrunātu Latvijas ilgtermiņa attīstības iespējas un spriestu par ilgtspējīgas valsts sociāli ekonomiskās politikas veidošanu.
I.Emsis norāda, ka Latvijas attīstības ilgtermiņa mērķis ir nākamajos divdesmit trīsdesmit gados sasniegt Eiropas Savienības (ES) valstu vidējo iekšzemes kopprodukta līmeni uz vienu iedzīvotāju. Vienlaikus Ministru prezidents uzsver: „Ir izstrādātas vairākas attīstības stratēģijas, koncepcijas, bet bieži vien trūkst koordinētas sistēmas lēmumu pieņemšanas procesam.” Valdības vadītājs piebilst, ka Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem un darbībai jāveicina ilgtspējīga un līdzsvarota valsts attīstība.
“Visam, ko valdība dara, jābūt rūpīgi izsvērtam un izvērtētam. Tikai tādējādi mēs nodrošināsim labvēlīgus dzīves apstākļus nākamajām paaudzēm – mums par tām ir jābūt atbildīgiem,” tā I.Emsis.
Galvenie valsts attīstības rādītāji ir sabalansēta sociāli ekonomiskā attīstība – iedzīvotāju veselība, drošība, kā arī zināšanās un prasmēs balstīta tirgus ekonomika. Tas nodrošinās Latvijas konkurētspēju pēc valsts iestāšanās ES.
Sarunas gaitā Ministru prezidents ierosināja minēto jautājumu risināšanai izveidot darba grupu un šādas tikšanās rīkot regulāri. Tikšanās dalībnieki atbalstīja I.Emša iniciatīvu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!