• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļazīme uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Černobiļas upurus pieminot

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļazīme uzņēmējiem

Pēc dažām dienām mūsu valstij kļūs saistošas Eiropas Savienības (ES) kopējās ārējās tirdzniecības vadlīnijas. Latvija pievienosies visiem ES noslēgtajiem tirdzniecības līgumiem ar trešajām valstīm, bet visi līdz šim noslēgtie brīvās tirdzniecības līgumi un atsevišķi ekonomiskās sadarbības līgumi, kas nosaka vislielākās labvēlības režīmus, zaudēs spēku, atgādina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Līdaka.
Lai atvieglotu darbu gan uzņēmējiem, gan muitas amatpersonām, VID Galvenā muitas pārvalde ir sagatavojusi un ievietojusi VID mājaslapā informatīvu materiālu par tirdzniecības režīmiem un preču izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, kas ir spēkā ES dalībvalstu tirdzniecības darījumos ar pārējām pasaules valstīm un valstu grupām. Detalizēta informācija par tirdzniecības režīmiem un preču izcelsmi apliecinošiem dokumentiem atrodama mājaslapas (www.vid.gov.lv) sadaļā “VID publikācijas” apakšsadaļas “Muitas lietas” jaunumos.
Piemēram, informatīvajā materiālā norādīts, ka Eiropas ekonomiskās zonas režīma ietvaros preču izcelsme tiek apliecināta ar izcelsmes sertifikātu EUR.1, izcelsmes deklarāciju uz rēķina-faktūras un piegādātāja deklarāciju, savukārt tirdzniecība Pasaules tirdzniecības organizācijā tiek apliecināta ar nepreferenciālo preču izcelsmes sertifikātu, informē M.Līdaka. Pielikumos var iepazīties arī ar visu izcelsmes dokumentu paraugiem.
Informatīvajā materiālā ir iekļauta tabula, kurā ērti atrodama informācija par tirdzniecības režīmiem. Tabulā norādīti valstu kodi, valstu nosaukumi un tirdzniecības darījumos ar konkrēto valsti spēkā esošie tirdzniecības režīmi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!