• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 8. aprīļa noteikumi Nr. 276 "Noteikumi par zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu atzīšanas kritērijiem un atzīšanas kārtību, darbības nosacījumiem un darbības kontroli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2004., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.277

Noteikumi par atliekvielu kontroli un tās finansēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

28.04.2004., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 276

Pieņemts: 08.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.276

Rīgā 2004.gada 8.aprīlī (prot. Nr.20, 42.§)

Noteikumi par zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu atzīšanas kritērijiem un atzīšanas kārtību, darbības nosacījumiem un darbības kontroli

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 9.panta otro daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu atzīšanas kritērijus, atzīšanas kārtību, darbības nosacījumus un darbības kontroli.

II. Zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu atzīšanas kritēriji

2. Zvejas produktu ražotāju grupa var pretendēt uz atzīšanu, ja tā spēj darboties atbilstoši Eiropas Savienībā noteiktajiem ražotāju grupas darbības nosacījumiem un atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. zvejas produktu ražotāju grupas biedru īpašumā katra zvejas gada sākumā (t.i., pēc stāvokļa uz 1.janvāri) attiecīgajā zvejas rajonā— Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī, jūras piekrastē (turpmāk— attiecīgais zvejas rajons)— ir vismaz 20 % no kopējā zvejas kuģu skaita, kuri darbojas attiecīgajā zvejas rajonā un ir reģistrēti Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošās valsts iestādes Valsts zivsaimniecības pārvaldes zvejas kuģu sarakstā;

2.2. zvejas produktu ražotāju grupas biedru piedāvātās un tirgū realizētās pašu nozvejotās zivis ir vismaz 15 % no attiecīgās zivju sugas kopējā nozvejas apjoma Latvijas iekšējos ūdeņos.

3. Akvakultūras produktu ražotāju grupa var pretendēt uz atzīšanu, ja tā spēj darboties atbilstoši Eiropas Savienībā noteiktajiem ražotāju grupas darbības nosacījumiem un tās biedri gada laikā izaudzē un realizē vismaz 25 % no akvakultūrā audzējamās attiecīgās dzīvnieku sugas (sugu) kopējā izaudzētā produkcijas apjoma Latvijā.

III. Zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu atzīšanas kārtība un darbības nosacījumi

4. Lauku atbalsta dienests ir kompetentā iestāde Latvijā, kas pieņem lēmumus par zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu atzīšanu.

5. Zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupa, kura pretendē uz atzīšanu, iesniedz Lauku atbalsta dienestā iesniegumu par attiecīgās ražotāju grupas atzīšanu (pielikums). Iesniegumam pievieno atzīšanai nepieciešamos Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktos dokumentus.

6. Lauku atbalsta dienesta lēmumu zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupa var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

7. Atzīta zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupa var pretendēt uz finansiālu kompensāciju par veiktajiem pasākumiem zvejas produktu izņemšanai no tirgus, par zvejas produktu pārvietošanu to tālākai apstrādei un uzglabāšanai pirms atkārtota piedāvājuma tirgū (turpmāk— tirgus intervences pasākumi), kā arī par zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas darbības programmu izstrādi un īstenošanu.

8. Atzīta zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupa, kura pretendē uz šo noteikumu 7.punktā paredzēto kompensāciju, nodrošina informācijas un dokumentu iesniegšanu Lauku atbalsta dienestā saskaņā ar Eiropas Savienības tiesību aktiem.

IV. Zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu darbības kontrole

9. Lauku atbalsta dienests atbilstoši kompetencei ir atbildīgs par atzīto zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupu darbības kontroli, to izstrādāto darbības programmu izvērtēšanu, paredzēto kompensāciju izmaksām un nepieciešamo ziņojumu sniegšanu Eiropas Komisijai. Lauku atbalsta dienests veic arī citas darbības, kas saskaņā ar Eiropas Savienības tiesību aktiem ietilpst tā kompetencē.

10. Atzītas zvejas un akvakultūras produktu ražotāju grupas, kuras pretendē uz kompensācijas saņemšanu par tirgus intervences pasākumu veikšanu, var izņemt no tirgus zvejas produktus, kā arī tos apstrādāt un uzglabāt pirms atkārtota piedāvājuma tirgū tikai pēc Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu attiecīga apstiprinājuma saņemšanas par zvejas produktu pārbaudi pirms tirgus intervences pasākumu uzsākšanas.

11. Tirgus intervences pasākumu īstenošanas vietās Lauku atbalsta dienesta amatpersonas pārbauda tirgus intervencei pakļauto zvejas produktu daudzumu, bet Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonas— zvejas produktu svaiguma un lieluma kategorijas.

12. Pēc šo noteikumu 11.punktā minēto pārbaužu veikšanas Lauku atbalsta dienesta amatpersonas zvejas produktu izņemšanas vietā sastāda aktu par zvejas produktu izņemšanu no tirgus. Aktā norāda:

12.1. vietu, datumu un laiku, kad zvejas produkti izņemti no tirgus;

12.2. zvejas kuģa reģistrācijas numuru, no kura izkrauti attiecīgie zvejas produkti;

12.3. zvejas produktu nozvejas rajonu;

12.4. zvejas produktu sugas, to svaiguma un lieluma kategorijas;

12.5. zvejas produktu piedāvājuma veidu;

12.6. no tirgus izņemto zvejas produktu daudzumu un cenu;

12.7. veidu (veidus), kādā zvejas produkti tiks realizēti pēc to izņemšanas no tirgus.

13. Ja zvejas vai akvakultūras ražotāju grupa pārvieto zvejas produktus no tirgus to tālākai apstrādei un uzglabāšanai pirms atkārtota piedāvājuma tirgū, Lauku atbalsta dienests šo noteikumu 12.punktā minētajā aktā papildus norāda:

13.1. zvejas produktu apstrādes un uzglabāšanas uzņēmuma (uzņēmumu) nosaukumu un juridisko adresi;

13.2. zvejas produktu apstrādes un uzglabāšanas termiņus;

13.3. zvejas produktu apstrādes metodes.

14. Aktu par zvejas produktu izņemšanu no tirgus paraksta Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta attiecīgās amatpersonas. Akts ir apstiprinājums veiktajiem tirgus intervences pasākumiem.

V. Noslēguma jautājums

15. Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Pielikums

Ministru kabineta

2004.gada 8.aprīļa noteikumiem Nr.276

276001.PNG (155402 bytes)

276002.PNG (104891 bytes)

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!