• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai vecāki neliegtu bērniem pilsonību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2004., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītību, kas palīdzēja saglabāt latvietību

Vēl šajā numurā

28.04.2004., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai vecāki neliegtu bērniem pilsonību

PILSONI.PNG (102600 bytes)
Īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks (no kreisās), īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Divi Latvijas ministri – īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks un īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks – ar vēstuļu starpniecību aicinās pēc 1991.gada 21.augusta dzimušo nepilsoņu un bezvalstnieku bērnu vecākus reģistrēt savus bērnus par Latvijas pilsoņiem.

Šī ir pirmā reize, kad divu ministru aicinājums personīgi tiek izsūtīts apmēram 15 000 iedzīvotāju, liecina Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta preses sekretāres Guntas Līnes sniegtā informācija. Vēstulēs ir aicinājums vecākiem par Latvijas pilsoņiem reģistrēt savus pēc 1991.gada 21.augusta dzimušos bērnus. Projekta ieceri vakar preses konferencē atzinīgi novērtējusi arī Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane. Viņasprāt, šī akcija parāda, ka valsts sper pozitīvu soli, uzrunājot katru atsevišķi un aicinot reģistrēt savus bērnus par pilsoņiem.
Pašlaik Latvijā dzīvo apmēram 17 000 pēc 1991.gada 21.augusta dzimušo bērnu, kuriem ir tiesības kļūt par Latvijas pilsoņiem, ja viņu vecāki iesniedz iesniegumu, kurā apliecina vēlmi, lai viņu atvase tiktu atzīta par pilsoni. Tas ir svarīgs solis, lai pilnvērtīgi īstenotu bērna tiesības un izmantotu visas Eiropas Savienības pilsoņu priekšrocības – ceļot bez vīzām, baudīt plašākas mācību un darba iespējas ārvalstīs. Tomēr, kā liecina aptaujas, gandrīz trešā daļa šo bērnu vecāku nav informēti par šādu iespēju. Tāpēc projekta mērķis ir, pirmkārt, informēt vecākus par šo iespēju, otrkārt, personīgi uzrunāt tos vecākus, kuri dažādu iemeslu dēļ līdz šim nav pieņēmuši lēmumu par sava bērna pilsonību. Līdztekus tiks nosūtīts arī buklets ar precīzu informāciju par bērna atzīšanas par Latvijas pilsoni procedūru un nepieciešamajiem dokumentiem.
Projekta sadarbības partneri ir Naturalizācijas pārvalde, kas sniedza informatīvu atbalstu projekta sagatavošanā, un ASV vēstniecība Latvijā, kura projektu atbalstīja finansiāli.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!