• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklāta vēstule. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2004., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atļauju piešķiršanu Latvijas gaisa telpas izmantošanai

Vēl šajā numurā

29.04.2004., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklāta vēstule

Ministru prezidentam I. Emša kungam

God. I. Emša kungs!
Martā Tautas saskaņas partijas (TSP) frakcija Saeimas balsojumā atbalstīja Jūsu vadīto valdību cerībā uz konstruktīvu sadarbību prioritāros politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos jautājumos. Tai skaitā arī starpnacionālās spriedzes mazināšanā, ko izraisīja iepriekšējās valdošās koalīcijas pieņemtie provokatīvie grozījumi Izglītības likumā.
Ar to TSP uzņēmās daļēju atbildību par jaunās valdības reālo rīcību.
Neviens atbalsts nevar būt neierobežots. Neviena sadarbība nevar būt auglīga bez konkrētiem abpusējiem pienākumiem.
Šobrīd sabiedrību (izņemot atklātus provokatorus) uztrauc galvenais jautājums: vai var samazināt spriedzi izglītības reformas jomā? Vai ir kāds problēmas risinājums, kas palīdzētu saglabāt mazākuma valdības stabilitāti un netiktu grauts mācību process mazākumtautību skolās?
Pirms mēneša, pēc Jūsu iniciatīvas apspriežot šo problēmu, Jūs likāt saprast, ka Izglītības likums pieņemts bez iesaistīto pušu dialoga, ka tas nav reāls, ka latviešu valodas lomas paaugstināšana nelatviešu skolās jāpanāk ar citiem, nevis provocējošiem līdzekļiem, ka protestu vilnis kļuvis par Latvijas vizītkarti Eiropā un ir bīstams sabiedrībai. Un ka Jūs neatlaidīgi meklējat konflikta risinājuma iespējas.
Ministru prezidenta kungs! Tāds risinājums pastāv un ir Jūsu rīcībā: šīs apspriedes laikā TSP pārstāvis, izskaidrojot partijas pozīciju reformas jautājumā, iezīmēja iespējamā kompromisa parametrus, kas pavērtu iespēju pieņemt sabalansētus valdības noteikumus par Izglītības likumu.
Uz solījumu uzsākt dialogu fona nesapratni rada skarbie vārdi, kurus izsakāt Jūs, Izglītības un zinātnes ministrijas vadība un Saeimas attiecīgās komisijas priekšsēdētājs, kā arī Valsts prezidente, par to, ka par izglītības reformas pārskatīšanu nevar būt ne runas. Vēl vairāk – tiesību sargāšanas iestādes gandrīz vai ziņo par gatavību... Gatavību kam?
Ministru prezidenta kungs! TSP piedāvā Jums jau tuvākajā laikā, piedaloties izglītības un zinātnes ministram un īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās, atgriezties pie mūsu un citu priekšlikumu apspriešanas, lai līdz septembra sākumam tiktu pieņemti valdības noteikumi, kurus gaida liela sabiedrības daļa.

2004. gada 22. aprīlī Tautas saskaņas partijas priekšsēdētājsJānis Jurkāns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!