• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija gandrīz gatava Eiropolam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2004., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Madlienā kuplos pagastu ozolu birzs

Vēl šajā numurā

29.04.2004., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija gandrīz gatava Eiropolam

REKSNA.PNG (102649 bytes)
Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa un Eiropola organizācijas direktora vietnieks Kevins O’Konels
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Latvija ir veiksmīgi iekļāvusies priekšdarbos, kas nepieciešami pirmajam Eiropola paplašināšanas posmam. Tā vakar vizītes laikā Latvijā atzinis Eiropola organizācijas direktora vietnieks Kevins O’Konels.

K. O’Konels 28.aprīlī tikās ar Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāru Juri Rekšņu, lai pārrunātu Latvijas tiesībsargājošo iestāžu un Eiropola sadarbību. Viesis atzina, ka ir apzināti visi jautājumi, kas būtiski, lai Latvija veiksmīgi iekļautos Eiropola struktūrā, un nesaskata šķēršļus kopējai sadarbībai pēc 2004.gada 1.septembra, kad mūsu valsts kļūs par šīs organizācijas dalībvalsti, informē IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta preses centra vadītāja Laura Karnīte.
Pagaidām viens no sarežģītākajiem Eiropola un tā jauno dalībvalstu jautājumiem ir efektīvas sadarbības infrastruktūras izveidošana, kā arī valodu barjeras mazināšana starp organizācijas dalībvalstīm, lai sekmētu savstarpējās informācijas apriti, atzinis K. O’Konels. Tiesa, šo problēmu viņš neuzskata par sevišķi grūti atrisināmu. Lai to profesionāli paveiktu, Latvijā drīzumā ieradīsies Eiropola informācijas tehnoloģiju speciālisti.
Savukārt J.Rekšņa tikšanās laikā uzsvēris, ka iekļaušanās Eiropolā ir Latvijas prioritāte, kuras īstenošanai tiks veikts viss nepieciešamais, tajā skaitā izveidots moderns Eiropola nacionālais birojs.
Latvija sadarbības līgumu ar Eiropolu parakstīja 2003.gada 31.oktobrī. Spēkā tas stājās šā gada 20.janvārī. Par pilntiesīgu Eiropola dalībvalsti Latvija kļūs pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un Eiropola konvencijas, kā arī tās protokolu ratifikācijas Saeimā, ko plānots īstenot septembrī, informē L.Karnīte. Eiropola sakaru virsnieka pienākumus kopš 2004.gada 8.janvāra veic Valsts policijas speciālais atašejs Nīderlandē.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!