• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Muitas noliktavas turēšanas atļauju izsniegšanas, grozījumu veikšanas, darbības apturēšanas un anulēšanas kārtības" apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2004., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.637

Par muitas iestādēm, kuras ir tiesīgas noformēt muitas procedūru - izvešana lauksaimniecības precēm, kuras pakļautas kopējai lauksaimniecības politikai un pretendē uz eksporta kompensācijām

Vēl šajā numurā

29.04.2004., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 636

Pieņemts: 23.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.636

Rīgā 2004.gada 23.aprīlī

Par “Muitas noliktavas turēšanas atļauju izsniegšanas, grozījumu veikšanas, darbības apturēšanas un anulēšanas kārtības” apstiprināšanu

1. Lai nodrošinātu Padomes Regulas (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi ceturtās sadaļas otrās nodaļas trešās iedaļas C. “Muitas noliktavas” un Komisijas Regulas (EEK) Nr.2454/93, kas nosaka izpildes kārtību Padomes Regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi, atsevišķu normu ievērošanu un pareizu piemērošanu muitas noliktavas turēšanas atļauju apritē (t.i., izsniedzot (saņemot), pārreģistrējot, apturot, anulējot muitas noliktavas turēšanas atļaujas, kā arī izdarot grozījumus tajās), apstiprinu “Muitas noliktavas turēšanas atļauju izsniegšanas, grozījumu veikšanas, darbības apturēšanas un anulēšanas kārtību”. Minētā kārtība izstrādāta saskaņā ar Padomes Regulas (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi ceturtās sadaļas otrās nodaļas trešās iedaļas C. “Muitas noliktavas” un Komisijas Regulas (EEK) Nr.2454/93, kas nosaka izpildes kārtību Padomes Regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi.
2. Ar šo rīkojumu apstiprinātā kārtība stājas spēkā 2004.gada 1.maijā.
3. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors K.Ketners

Muitas noliktavas turēšanas atļauju izsniegšanas, grozījumu veikšanas, darbības apturēšanas un anulēšanas kārtība

I. Vispārīgie noteikumi

1. Kārtība piemērojama saskaņā ar Padomes Regulas (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi (turpmāk – Muitas kodekss) ceturtās sadaļas otrās nodaļas trešās iedaļas C. “Muitas noliktavas” un Komisijas Regulas (EEK) Nr.2454/93, kas nosaka izpildes kārtību Padomes Regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi (turpmāk – noteikumi (EEK) Nr.2454/93)) trešās sadaļas otrajā nodaļā noteiktajos gadījumos, kad nepieciešams izsniegt (saņemt), pārreģistrēt, apturēt, anulēt muitas noliktavas turēšanas atļaujas (turpmāk – atļauja), kā arī izdarīt grozījumus šajās atļaujās.
2. Muitas noliktavas darbības uzsākšanai ir nepieciešama Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Galvenās muitas pārvaldes izsniegta atļauja, izņemot gadījumus, ja muitas noliktavu savām vajadzībām izveido VID Galvenās muitas pārvalde vai VID reģionālā muitas iestāde.
3. Katrai muitas noliktavai izsniedz vienu atļauju, norādot muitas noliktavas atrašanās vietu (adresi). Muitas noliktavas teritorija, ēkas, inženiertehniskais aprīkojums ir tās personas īpašumā, kura piesaka atļauju vai kurai uz attiecīgo teritoriju ir nomas tiesības, kas ir nostiprinātas zemesgrāmatā.
4. Muitas noliktavas teritorija, ēkas, inženiertehniskais aprīkojums ir norobežots no pārējās Eiropas Savienības muitas teritorijas. VID Galvenā muitas pārvalde var atļaut par muitas noliktavu izmantot tādu vietu, piemēram, ēkas, inženiertehnisko aprīkojumu, kura nav norobežota pa perimetru, bet kura atrodas citā norobežotā teritorijā un kurā uzraudzības muitas iestāde var nodrošināt muitas kontroli.
5. Atļauju izsniedz vienīgi Eiropas Savienībā (komercreģistrā) reģistrētām personām.
6. A, C, D, E, F tipa muitas noliktavās Valsts ieņēmumu dienests var atļaut uzglabāt akcīzes preces. Atļauju uzglabāt akcīzes preces nepiešķir B tipa muitas noliktavām. Ja muitas noliktavā paredzēts uzglabāt akcīzes preces, atļaujā norāda konkrēto akcīzes preču veidus.
7. A, C, D, E, F tipa muitas noliktavās Valsts ieņēmumu dienests var atļaut uzglabāt stratēģiskās nozīmes preces, medikamentus (zāles) vai citas licencējamās preces. Ja muitas noliktavā paredzēts uzglabāt licencējamas preces, atļaujā norāda konkrēto licencējamo preču veidus.
8. Muitas noliktavās var atļaut uzglabāt pārtikas un/vai citas Pārtikas un veterinārā dienesta kontrolei pakļautas preces (pārtikas preces). Ja muitas noliktavā paredzēts uzglabāt pārtikas preces, atļaujā norāda konkrēto pārtikas preču veidus.
9. Ja muitas noliktavā uzglabājamām precēm nepieciešami īpaši uzglabāšanas apstākļi, kurus nosaka attiecīgo preču aprites kārtība, atļaujā norāda ziņas par šādām precēm.
10.  A, C, D, E tipa muitas noliktavas, kuras Komisijas Regulas (EK) Nr.800/997, ar kuru paredz kopīgus, sīki izstrādātus noteikumus, kas jāievēro, piemērojot eksporta kompensāciju sistēmu lauksaimniecības produktiem, 40.panta nozīmē tiek definētas kā pārtikas krājumu noliktavas, telpas tiek nodalītas no muitas noliktavas telpām vai glabātavām, ko izmanto precēm, kuras pakļautas muitas noliktavas procedūrai.
11. A, B, C un D tipa muitas noliktavas var izmantot kā F tipa muitas noliktavu un A, B, C un D tipa muitas noliktavas noteiktu teritoriju var atzīt par pagaidu uzglabāšanas vietu. Preces, kuras muitas noliktavā novietotas pagaidu uzglabāšanā, atrodas atsevišķi no precēm, kurām piemērota muitas noliktavas procedūra.
12. Privātajā muitas noliktavā preces novieto muitas noliktavas turētājs (turpmāk – noliktavas turētājs). Publiskajā muitas noliktavā preces novieto noliktavas turētājs vai preču valdītājs, kas noslēdzis ar noliktavas turētāju preču uzglabāšanas līgumu.
13. Noliktavas turētājs ir atbildīgs par to, lai tiktu izpildītas visas saistības, kas rodas, uzglabājot preces muitas noliktavā. Ja atļauja attiecas uz publisko muitas noliktavu, atbildību par minēto saistību izpildi pilnībā uzņemas preču valdītājs.
14. Ja ir iespējams nodrošināt preču identifikāciju, E tipa muitas noliktavā ar uzraudzības muitas iestādes atļauju var piemērot muitas procedūru – ievešanu muitas noliktavā, neuzglabājot attiecīgās preces muitas noliktavā. Minētās kārtības piemērošanu paredz atļaujā.
15. Muitas noliktavās var atļaut uzglabāt Eiropas Kopienas preces. Ja muitas noliktavā paredzēts uzglabāt Eiropas Kopienas preces, šīs preces atrodas atsevišķi no pārējām muitas noliktavā uzglabājamajām precēm un ir viegli identificējamas
16. Ja muitas noliktavā uzglabājamām precēm to fizikālo īpašību dēļ normatīvajos aktos ir paredzēta dabīgā zuduma vai pieauguma norma, atļaujā katram attiecīgo preču veidam norāda atbilstošo zuduma vai pieauguma standarta normu.
17. Muitas noliktavā atļauts izmantot noteikumu ((EEK) Nr.2454/1993) 72.pielikumā minētos parastos preču apstrādes veidus. Parasto preču apstrādes veidu piemērošana muitas noliktavā nedrīkst būt pārsvarā pār galveno veicamo muitas noliktavas darbību – preču uzglabāšanu saskaņā ar muitas procedūru – ievešana muitas noliktavā. Atļaujā norāda tos parastos preču apstrādes veidus, kurus paredzēts izmantot, uzglabājot preces muitas noliktavā.
18. Lai veiktu noteikumu ((EEK) Nr.2454/1993) 72.pielikumā minētos paras-tos preču apstrādes veidus, preces, kurām piemērota ievešana muitas noliktavā, ar uzraudzības muitas iestādes un Pārtikas un veterinārā dienesta atļauju (ja tiek izvestas šī dienesta kontrolei pakļautas preces) var no muitas noliktavas izvest uz laiku, nepārtraucot muitas procedūru, noformējot pēc 71.pielikuma parauga INF8 dokumentu. Ja muitas noliktavā paredzēts piemērot minēto kārtību, atļaujā norāda attiecīgo informāciju.
19. Muitas noliktavā ar uzraudzības muitas iestādes atļauju un tās noteiktajā kārtībā var pārstrādāt ārpuskopienas preces saskaņā ar muitas procedūru – ievešana pārstrādei – vai muitas procedūru – ievešana pārstrādei muitas kontrolē. Darbības ar precēm, kas saistītas ar minētajām pārstrādes muitas procedūrām, nedrīkst būt pārsvarā pār galveno muitas noliktavā veicamo darbību ar precēm – preču uzglabāšanu saskaņā ar muitas procedūru – ievešana muitas noliktavā. Ja muitas noliktavā paredzēts piemērot minēto kārtību, atļaujā norāda attiecīgo informāciju.

20. Ja muitas noliktavas darbības laikā radušies nosacījumi, kas iepriekš izsniegtajā atļaujā nebija paredzēti, VID Galvenajai muitas pārvaldei noteiktajā kārtībā ir tiesības izdarīt nepieciešamos grozījumus atļaujas saturā.
21. Muitas noliktava tās darbības laikā un pēc nepieciešamo grozījumu izdarīšanas atļaujas saturā atbilst Muitas kodeksā, noteikumos

((EEK) Nr.2454/1993), kā arī atbilstoši citos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Attiecībā uz teritoriju, ēkām un inženiertehnisko aprīkojumu, kuru jau izmanto vai paredzēts izmantot par muitas noliktavu, noliktavas turētājs izpilda un ievēro minētajos normatīvajos aktos, kā arī VID Galvenās muitas pārvaldes un uzraudzības muitas iestādes noteiktos nosacījumus.
22. Muitas kontroles metodiku muitas noliktavās nosaka Valsts ieņēmumu dienests. Atsevišķu muitas kontroles pasākumu piemērošanu attiecībā uz muitas noliktavā uzglabājamām precēm, saskaņojot ar VID Galveno muitas pārvaldi, var noteikt uzraudzības muitas iestāde.

II. Muitas noliktavas turēšanas atļaujas izsniegšana

23. Lai saņemtu atļauju, pieteikuma iesniedzējs, kas paredz izveidot muitas noliktavu, aizpilda pieteikumu pēc noteikumu ((EEK) Nr.2454/1993) 67.pielikumā noteiktā parauga (turpmāk – pieteikums).
24. Aizpildītu pieteikumu iesniedz VID Galvenajā muitas pārvaldē, pievienojot šādus jautājuma izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai nepieciešamos dokumentus:
24.1. pieteikuma iesniedzēja statūtu un reģistrācijas apliecības kopiju;
24.2. dokumentus, kas apliecina īpašuma vai nomas tiesības uz muitas noliktavas teritoriju, ēkām, inženiertehnisko aprīkojumu;
24.3. muitas noliktavas teritorijas, ēkas, inženiertehniskā aprīkojuma plānu, kurā skaidri un viennozīmīgi ir identificējama muitas noliktavas atrašanās vieta (adrese), ārējā robeža un platība;
24.4. izziņu, ka muitas noliktavas teritorija ir nodrošināta ar diennakts apsardzi;
24.5. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izziņu vai atzinumu par muitas noliktavas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām ugunsdrošības prasībām;
24.6. attiecīgās reģionālās vides pārvaldes izziņu vai atzinumu par muitas noliktavas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām vides prasībām;
24.7. Pārtikas un veterinārā dienesta izziņu vai atzinumu par muitas noliktavas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām pārtikas un veterinārās uzraudzības prasībām;
24.8. Sabiedrības veselības aģentūras izziņu vai atzinumu par noliktavas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām higiēnas prasībām;
24.9. Valsts informācijas tīkla aģentūras izziņu par muitas noliktavas pieslēgumu valsts nozīmes datu pārraides tīklam un tīkla lietošanu (izņemot gadījumus, ja saskaņā ar uzraudzības muitas iestādes atzinumu muitas noliktavā muitas kontroles veikšanai nav paredzēts izveidot muitas iestādes struktūrvienību un muitas noliktavā uzglabājamās preces muitas procedūrai piesaka, izmantojot elektroniskos datu apstrādes un pārraides līdzekļus);
24.10. attiecīgās Valsts robežsardzes struktūrvienības atzinumu, ja paredzēts izveidot beznodokļu tirdzniecības veikalu.
25. Ja kārtības 24.punktā minētie dokumenti ir nepietiekami un tajos norādītās ziņas ir nepilnīgas, VID Galvenā muitas pārvalde no pieteikuma iesniedzēja pieprasa papildu nepieciešamos dokumentus un ziņas.
26. Izdevumus, kas radušies vai var rasties pieteikuma iesniedzējam un ir saistīti ar muitas noliktavas izveidošanu un atļaujas saņemšanu, kā arī ar muitas noliktavas uzturēšanu un nepieciešamo dokumentu un ziņu iesniegšanu muitas noliktavas darbības laikā, sedz pieteikuma iesniedzējs (noliktavas turētājs).
27. Pieteikuma iesniedzējs nodrošina:
27.1. muitas noliktavas ierīkošanu, uzturēšanu, apsardzi un caurlaižu režīma ievērošanu;
27.2. iespēju veikt visus nepieciešamos muitas un Pārtikas un veterinārā dienesta kontroles pasākumus attiecībā uz visām muitas noliktavā uzglabājamām precēm (arī precēm, kurām netiks piemērota muitas procedūra – ievešana muitas noliktavā);
27.3. ja nepieciešams, tehniskajiem un sanitārajiem noteikumiem atbilstošas telpas muitas un/vai Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu darba pienākumu veikšanai;
27.4. muitas noliktavas darbībai nepieciešamo dokumentu, izziņu vai atzinumu (kā arī tajos esošo ziņu) savlaicīgo aktualizēšanu, derīguma termiņu ievērošanu un to atbilstību konkrētajā laika periodā muitas noliktavā esošajai situācijai.
28. Muitas noliktavas darba laiks atbilst attiecīgā muitas kontroles punkta darba laikam. Pēc pieteikuma iesniedzēja vai noliktavas turētāja rakstiska lūguma VID reģionālo iestāžu muitas pārvaldes un Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālā iestāde var atļaut attiecīgā muitas kontroles punkta amatpersonai veikt dienesta pienākumus ārpus darba laika. Izdevumus, kas rodas, lai nodrošinātu muitas, pārtikas un veterināro kontroli ārpus darba laika, sedz noliktavas turētājs.
29. Kad no pieteikuma iesniedzēja ir saņemti nepieciešamie dokumenti un ziņas, VID Galvenā muitas pārvalde attiecīgajai VID reģionālajai muitas iestādei, kuras administratīvajā teritorijā paredzēts izveidot muitas noliktavu, pieprasa veikt pārbaudi un izvērtēt, vai teritorija, ēkas un inženiertehniskais aprīkojums, kuru paredzēts izmantot par muitas noliktavu, var tikt nodrošināti atbilstoši Muitas kodeksā, noteikumos ((EEK) Nr.2454/1993), kā arī atbilstoši citos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.
30. Uzraudzības muitas iestāde 15 dienu laikā no VID Galvenās muitas pārvaldes pieprasījuma saņemšanas dienas veic nepieciešamo pārbaudi, izvērtē un sniedz atzinumu par objektu, kuru paredzēts izmantot par muitas noliktavu. Ja nepieciešama papildu pārbaude vai ziņas, minēto termiņu var pagarināt līdz 30 dienām, informējot par to VID Galveno muitas pārvaldi un Galvenā muitas pārvalde informē pieteikuma iesniedzēju.
31. Pēc uzraudzības muitas iestādes atzinuma saņemšanas, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem un ziņām, VID Galvenā muitas pārvalde izskata pieteikumu un pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu. Pieteikumu izskata un lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu pieņem 60 dienu laikā no dienas, kad VID Galvenajā muitas pārvaldē ir saņemti visi gan no pieteikuma iesniedzēja, gan no attiecīgās uzraudzības muitas iestādes pieprasītie dokumenti.
32. Lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu noformē rakstiski un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pieteikuma iesniedzējam.
33. Pirms atļaujas saņemšanas pieteikuma iesniedzējs samaksā Ministru kabineta noteikto valsts nodevu.
34. Atļauja stājas spēkā atļaujā norādītajā dienā. Atļauju izsniedz bez termiņa ierobežojuma.

III. Grozījumi muitas noliktavas turēšanas atļaujas saturā

35. Lai atļaujas saturā izdarītu grozījumus (t.sk., veicot pārreģistrēšanu), noliktavas turētājs VID Galvenajā muitas pārvaldē iesniedz pieteikumu (pēc noteikumu ((EEK) Nr.2454/1993) 67.pielikumā noteiktā parauga), kurā precīzi norāda informāciju par nepieciešamajiem grozījumiem, pievienojot attiecīgos dokumentus. Minētajam pieteikumam pievieno dokumentus, kuri nav VID Galvenās muitas pārvaldes rīcībā un kuri satur ziņas, kuras ir viegli identificējamas un viennozīmīgi attiecināmas uz turpmāku muitas noliktavas darbību kopumā.
36. Ja grozījumi attiecas uz atļaujas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16. un 17.aili, informāciju par grozījumiem norāda pieteikuma 16.ailē. Savukārt, ja grozījumi attiecas uz atļaujas 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24., 25. un 26.aili, informāciju par grozījumiem norāda pieteikuma 25.ailē.
37. VID Galvenā muitas pārvalde pārbauda, vai grozījumu izdarīšanai ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti. Ja dokumentāli iesniegtā informācija, lai veiktu grozījumus, ir nepietiekama, VID Galvenā muitas pārvalde 15 dienu laikā no pieteikuma iesniedzēja pieprasa papildu nepieciešamos dokumentus. Šajā gadījumā termiņu var pagarināt līdz 30 dienām, informējot par to pieteikuma iesniedzēju.
38. Kad no pieteikuma iesniedzēja ir saņemti visi grozījumu izdarīšanai atļaujas saturā iesniedzamie dokumenti, ja tas ir nepieciešams, VID Galvenā muitas pārvalde no attiecīgās uzraudzības muitas iestādes pieprasa veikt pārbaudi un izvērtēt, vai

pēc pieprasīto grozījumu izdarīšanas konkrētajā muitas noliktavā var tikt nodrošināta atbilstoši Muitas kodeksā, noteikumos
((EEK) Nr.2454/1999), kā arī atbilstoši citos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Pēc uzraudzības muitas iestādes atzinuma saņemšanas, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem un ziņām, VID Galvenā muitas pārvalde izskata pieteikumu un pieņem lēmumu par grozījumu izdarīšanu atļaujas saturā vai par atteikumu veikt pieprasītās izmaiņas.
39. Ja nepieciešams, VID Galvenā muitas pārvalde pieprasa no attiecīgajām valsts institūcijām veikt pārbaudi un izvērtēt, vai pēc pieprasīto grozījumu izdarīšanas konkrētajā muitas noliktavā var tikt nodrošināta Muitas kodeksā, noteikumos ((EEK) Nr.2454/1999), šajā kārtībā, kā arī atbilstošajos normatīvajos aktos par akcīzes, stratēģiskās nozīmes preču, medikamentu (zāļu) vai citu licencējamo, t.sk., pārtikas preču uzglabāšanas noteikto prasību ievērošanu.
40. Pieteikumu grozījumu izdarīšanai atļaujas saturā izskata un lēmumu pieņem 60 dienu laikā no brīža, kad VID Galvenajā muitas pārvaldē ir saņemti visi gan no pieteikuma iesniedzēja, gan no attiecīgās uzraudzības muitas iestādes, gan no attiecīgās valsts institūcijas pieprasītie dokumenti.
41. Lēmumu par grozījumu izdarīšanu atļaujas saturā vai atteikumu izdarīt pieprasītos grozījumu noformē rakstiski un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pieteikuma iesniedzējam.
42. Grozījumi atļaujas saturā stājas spēkā atļaujā norādītajā laikā.

IV. Muitas noliktavas turēšanas atļaujas apturēšana

43. VID Galvenajai muitas pārvaldei ir tiesības apturēt atļaujas darbību uz laiku līdz 90 dienām, ja:
43.1. netiek ievēroti muitas lietas regulējošie normatīvie akti, kā arī sanitārās, veterinārās, fitosanitārās vai ugunsdrošības normas;
43.2. netiek ievērota Muitas kodeksā, noteikumos ((EEK) Nr.2454/1999), un citos normatīvajos aktos noteiktā kārtība, kādā noliktavas turētājs veic norēķinus ar valsts budžetu.
43.3. darbības ar precēm, kuras tiek uzglabātas muitas noliktavā un kurām netiek piemērota muitas procedūra – ievešana muitas noliktavā, ir pārsvarā pār galveno veicamo muitas noliktavas darbību – preču uzglabāšanu saskaņā ar muitas procedūru – ievešana muitas noliktavā.
44. Lai apturētu atļaujas darbību, VID Galvenā muitas pārvalde pieņem lēmumu. Lēmumu par atļaujas darbības apturēšanu noformē rakstiski un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pieteikuma iesniedzējam.
45. Laika periodā, kad atļaujas darbība ir apturēta, preču ievešana muitas noliktavā aizliegta. Šajā gadījumā muitas noliktavā esošās preces atļauts izvest no muitas noliktavas, piemērojot attiecīgu muitas noteikumos atzītu preču izmantošanas veidu.
46. Ja noliktavas turētājs attiecīgajā lēmumā “Par muitas noliktavas turēšanas atļaujas apturēšanu” norādītajā termiņā novērš atļaujas darbības apturēšanas iemeslus, atļaujas darbību atjauno.
47. Lai atjaunotu atļaujas darbību, VID Galvenā muitas pārvalde pieņem lēmumu. Lēmumu par atļaujas darbības atjaunošanu noformē rakstiski un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pieteikuma iesniedzējam.

V. Muitas noliktavas turēšanas atļaujas anulēšana

48. VID Galvenajai muitas pārvaldei ir tiesības anulēt atļauju, ja:
48.1. tiek konstatēts, ka iesnieguma iesniedzējs ir apzināti sniedzis nepilnīgas vai nepatiesas ziņas, kurām ir bijusi būtiska nozīme, pieņemot lēmumu par atļaujas izsniegšanu;
48.2. 90 dienu laikā pēc atļaujas izsniegšanas nav uzsākta muitas noliktavas darbība;
48.3. noliktavas turētājs attiecīgajā lēmumā norādītajā termiņā nav novērsis atļaujas darbības apturēšanas iemeslus;
48.4. noliktavas turētājs ir iesniedzis pieteikumu atļaujas anulēšanai;
48.5. noliktavas turētājs tiek atzīts par maksātnespējīgu;
48.6. noliktavas turētājs uzraudzības muitas iestādei nav sniedzis ziņas par to, ka mainījušies atļaujas nosacījumi;
48.7. ar administratīvo aktu tiek konstatēts, ka muitas noliktavā ir veiktas un noliktavas turētājs ir iesaistīts pretlikumīgas darbībās vai ja tiek konstatēts, ka iesnieguma iesniedzējs ir saukts pie kriminālatbildības, kas var izraisīt reālus draudus valsts, sabiedrības un apkārtējās vides drošībai;
48.8. vairs nepastāv saimnieciskie nosacījumi turpmākai muitas noliktavas darbībai.
49. Lai anulētu atļauju, VID Galvenā muitas pārvalde pieņem lēmumu. Lēmumu par atļaujas anulēšanu noformē rakstiski un triju darba dienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pieteikuma iesniedzējam vai noliktavas turētājam un attiecīgajai uzraudzības muitas iestādei.
50. Anulētā atļauja netiek atjaunota, un iekasētā valsts nodeva par atļaujas izsniegšanu netiek atmaksāta.
51. Privātajā muitas noliktavā visas saistības ar valsts iestādēm 90 dienu laikā no atļaujas anulēšanas dienas nokārto noliktavas turētājs. Publiskajā muitas noliktavā visas saistības ar valsts iestādēm 90 dienu laikā no atļaujas anulēšanas dienas nokārto preču valdītājs (sk. kārtības 13.punktu).
52. Ja 90 dienu laikā no atļaujas anulēšanas dienas noliktavas turētājs (turētāji) un/vai preču valdītājs (valdītāji) nav izpildījis minētās saistības, uzskata, ka persona, kuras preces pēc minētā termiņa izbeigšanās atrodas muitas noliktavā, nav izpildījusi Muitas kodeksā, noteikumos ((EEK) Nr.2454/1999) noteiktos pienākumus attiecībā uz muitas procedūras – pieteikšanā uz muitas noliktavas procedūru – piemērošanu, par attiecīgajām precēm rodas muitas parāds.
53. Attiecīgā uzraudzības muitas iestāde muitas parādu aprēķina un uzskaita, kā arī paziņo parādniekam.
54. Muitas iestādes aprēķināto muitas maksājumu parādnieks nomaksā muitas iestādes noteiktajā termiņā, kas nedrīkst pārsniegt 10 dienas, skaitot no paziņošanas dienas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!