• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdībai jāietur stingra fiskālā politika. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2004., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

30.04.2004., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībai jāietur stingra fiskālā politika

Latvijas ekonomikai pašlaik nedraud pārkaršana, tomēr valdībai ir jāietur stingra fiskālā politika, atzinis Starptautiskais valūtas fonds (SVF). Tādēļ fonds iesaka Latvijai nākamā gada budžetā, salīdzinot ar šā gada budžetu, noteikt zemāku fiskālā deficīta līmeni, liecina Finanšu ministrijas preses sekretāres Baibas Melnaces sniegtās ziņas.

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš vakar, 29.aprīlī, tiekoties nobeiguma sarunā ar SVF misiju, apliecināja, ka Latvijas valdība vienmēr realizējusi un Finanšu ministrija vienmēr ir atbalstījusi stingru fiskālo un budžeta politiku un tas tiks darīts arī turpmāk.
Nākamajam gadam Finanšu ministrija plāno stingru fiskālo politiku, kas vienlaikus būtu sabalansēta ar Latvijas aktualitātēm un nepieciešamo prioritāšu finansējumu gan saistībā ar Latvijas dalību ES un iespēju izmantot ES fondu līdzekļus, gan Latvijas dalību NATO, gan ar iekšpolitiskajām aktualitātēm. Tādēļ Finanšu ministrija sarunā ar SVF uzsvēra, ka nākamgad varētu tikt saglabāts, līdzīgi kā šogad, budžeta fiskālais deficīts 2 procentu apmērā, kas ir pat zemāks par Māstrihtas kritērijos noteikto līmeni, informē B.Melnace.
SVF misija, kas uzturējās mūsu valstī no 19.aprīļa, te strādāja, lai sagatavotu ikgadējo ziņojumu par Latviju kā SVF dalībvalsti. Šāds ziņojums par valsts ekonomisko attīstību un ekonomisko politiku reizi gadā tiek gatavots par visām SVF dalībvalstīm un tiek izskatīts SVF Direktoru valdē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!