• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācija izrāda interesi par biznesa vidi Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2004., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemgales pagastos modernizēs ūdenssaimniecību

Vēl šajā numurā

30.04.2004., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācija izrāda interesi par biznesa vidi Latvijā

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns vakar, 29. aprīlī, Frankfurtē pie Mainas uzrunāja Vācijas uzņēmējus Vācijas Komercbankas rīkotajā forumā “Latvija – tilts starp rietumiem un austrumiem”.
Latvija forumā prezentēja savu valsti uzņēmējdarbības iespēju kontekstā, lai sekmētu biznesa kontaktu izveidi starp tā sauktajām vecajām un jaunajām ES dalībvalstīm. Latvijai veltītais forums ir noslēdzošais kandidātvalstīm veltīto pasākumu sērijā.
“Fakts, ka Latvijas kā jaunās ES dalībvalsts vārds investīciju un biznesa iespēju kontekstā Vācijā izskan skaitāmas stundas, pirms kļūstam par pilntiesīgiem ES dalībniekiem, Latviju nostāda ļoti labvēlīgā pozīcijā tieši laika ziņā, kad uzrunāt Vācijas biznesa “smagsvarus”. Šādā kontekstā laiks un forma spēlē Latvijai par labu, lai efektivizētu jau esošo ekonomisko sadarbību ar Vāciju un veidotu jaunus biznesa kontaktus,” tā Latvijas dalību Eiropas forumā komentēja J.Lujāns.
Šajās dienās Latvijai Vācijā tiek pievērsta nepieredzēta un īpaša uzmanība. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Vācijā vadītāja Ginta Petra uzsvēra, ka Latvijai veltītā uzmanība šajās dienās pieaugusi desmitkārt. Vācija Latviju un jaunās ES dalībvalstis uzskata par Eiropas ekonomiskās attīstības dzinējspēku, jo, pieaugot konkurencei, arī vecajām ES dalībvalstīm būs aktīvāk jādomā par savu preču kvalitāti un konkurētspēju. Un tas nozīmē, ka Vācija uztver Latviju kā līdzvērtīgu sadarbības partneri ar pašreizējām ES dalībvalstīm. Vācijas uzņēmēji kā potenciālie investori pauduši lielu interesi par biznesa vidi Latvijā.
Pēc ārējās tirdzniecības apgrozījuma apjoma 2003. gadā Vācija bija Latvijas lielākā ārējās tirdzniecības partnere, lielākā importētājvalsts un otrā lielākā eksportētājvalsts. Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Vāciju sasniedza 1271, 3 milj.USD jeb 15, 6% no apgrozījuma kopapjoma. Latvijas eksports uz Vāciju ir 428, 9 milj.USD, tas ir, 14, 8% no kopējā eksporta. Salīdzinājumā ar 2002. gadu eksporta apjomi palielinājušies par 21 %. Savukārt importa apjomi ir 842, 3 milj. USD, tas ir, 16% no kopējā importa. Salīdzinājumā ar 2002. gadu imports no Vācijas palielinājies par 20%.Eksporta preču struktūrā lielāko daļu aizņem koksne un tās izstrādājumi (25%), metāli un to izstrādājumi (24 %), tekstilmateriāli un izstrādājumi (16%). Savukārt Latvija no Vācijas importē galvenokārt mašīnas, mehānismus un elektriskās iekārtas (28%), transporta līdzekļus (21%) un ķīmiskās rūpniecības produkciju (9%).

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!