• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības ministres vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2004., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004. gada 29. aprīļa sanāksmē

Vēl šajā numurā

30.04.2004., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības ministres vizīti

Vakar, 29.aprīlī, ārlietu ministrs Rihards Pīks tikās ar Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības ministri Paulu Lehtomeki.
Ministre apsveica Latviju ar iestāšanos Eiropas Savienībā šā gada 1.maijā un izteica pārliecību, ka ciešās divpusējās attiecības, kas pēdējā desmitgadē izveidojušās starp Latviju un Somiju, ir labs pamats kopīgam darbam Eiropas Savienības ietvaros. Pārrunājot aktuālus Eiropas Savienības jautājumus – ES jauno kaimiņu politikas perspektīvas, ES paplašināšanos, Starpvaldību konferences darba atsākšanu, ES finanšu perspektīvu, puses bija vienisprātis, ka vairumā gadījumu abu valstu skatījums ir ļoti tuvs vai pat vienāds. Būtisku atšķirību nav arī abu valstu izpratnē par turpmākās sadarbības iespējām un prioritātēm Baltijas jūras reģiona valstu starpā. Somija izteica gatavību sadarboties ar Latviju attīstības politikas ietvaros.
P.Lehtomeki darba vizītes ietvaros tikās arī ar Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru un Somijas biznesa pārstāvjiem Latvijā.
Arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Artis Pabriks tikās ar Somijas Republikas ārējās tirdzniecības un attīstības ministri Paulu Lehtomeki.
Tikšanās laikā uzmanība pievērsta Latvijas un Somijas divpusējo attiecību jautājumiem un sadarbības iespējām Eiropas Savienības (ES) kontekstā.
Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Pabriks un Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības ministre P.Lehtomeki pozitīvi novērtēja abu valstu sadarbību un uzsvēra nepieciešamību strādāt pie tās turpmākas pilnveidošanas.
Sarunas gaitā puses pārrunāja jautājumus, kas skar katras valsts redzējumu par Latvijas un Somijas divpusējo attiecību attīstības perspektīvām un sadarbības formu nostiprināšanu ES ietvaros, tostarp nostāju ES konstitucionālā līguma projekta kontekstā, kā arī ieinteresētību labu ES jauno kaimiņvalstu attiecību veidošanā. A.Pabriks uzsvēra Latvijas pozīciju būt aktīvai ES donorvalstij, daloties demokrātijas veidošanas procesos uzkrātajā pieredzē ar jaunajām ES kaimiņvalstīm, īpaši Ukrainu un Baltkrieviju. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta savas valsts labklājības attīstībā un arī savus kaimiņus vēlas redzēt kā ekonomiski attīstītas, demokrātiskas un stabilas valstis.
Tikšanās laikā uzmanība pievērsta Eiropas Savienības un Krievijas parakstītajam protokolam par jauno dalībvalstu iekļaušanu partnerības un sadarbības līgumā, kopīgajam paziņojumam par ES paplašināšanos, kā arī ES un Krievijas attiecībām. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Pabriks atzinīgi novērtēja panākto vienošanos par partnerības un sadarbības līguma attiecināšanu arī uz jaunajām dalībvalstīm, kā arī pieņemto kopīgo paziņojumu un uzsvēra, ka, pateicoties Latvijas sabiedroto Eiropas Savienībā izpratnei un atbalstam, ir atrisināts šis sarežģītais jautājums ar Krieviju, ņemot vērā Latvijas intereses.
Sarunas nobeigumā tās dalībnieki pauda cerību, ka arī turpmāk Latvijas un Somijas sadarbība būs auglīga un konstruktīva.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!