• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot "Latvijas valsts mežu" struktūrvienību objektus, lai iepazītos ar valsts īpašumā esošo mežu apsaimniekošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2004., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar aizsardzības ministru un ministrijas darbiniekiem, lai izvērtētu Aizsardzības ministrijas rīcības plāna projektu

Vēl šajā numurā

30.04.2004., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot “Latvijas valsts mežu” struktūrvienību objektus, lai iepazītos ar valsts īpašumā esošo mežu apsaimniekošanu

Vakar, 29.aprīlī, Ministru prezidents Indulis Emsis darba vizītē apmeklēja vairākus valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) struktūrvienību objektus, lai klātienē iepazītos ar valsts īpašumā esošo mežu apsaimniekošanu (Vēl par apmeklējumu – “LV” B daļas B 5. lpp.).
Vizītes pirmajā daļā Ministru prezidents apmeklēja LVM Mazsilu kokaudzētavu, kur “Latvijas valsts mežu” prezidents Roberts Strīpnieks valdības vadītāju iepazīstināja ar LVM darbību, informējot, ka valsts meži tiek apsaimniekoti, sekmīgi ievērojot un sabalansējot valsts ekonomiskās intereses ar dabas un vides aizsardzības prasībām, kā arī sabiedrības iespējām izmantot mežu atpūtai.
Ministru prezidents atzinīgi novērtēja faktu, ka Latvijā valsts īpašumā un apsaimniekošanā izdevies saglabāt lielas mežu platības, ņemot vērā to, ka mežs ir viens no nozīmīgākajiem atjaunojamajiem dabas resursiem valstī.
Mazsilu kokaudzētavā I.Emsis iepazinās ar meža koku ietvarstādu audzēšanu, kur LVM izmanto Baltijas valstīs modernāko tehnoloģiju, kā arī vienā no cirsmām praktiski izmēģināja jauno ietvarstādu stādīšanas metodi, ko patlaban valsts meža platību apmežošanā ievieš LVM. Ministru prezidents bija gandarīts, redzot, ka meža sēklu un stādu audzēšana notiek, izmantojot Latvijas zinātnieku pētījumos gūtās atziņas un modernās tehnoloģijas.
Valdības vadītājs tika iepazīstināts ar LVM meža ceļu būvniecības programmu, kas ir svarīgs priekšnosacījums valsts meža vērtības palielināšanai, kā arī ar LVM ieguldījumiem rekreācijas sektorā, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs un viesis valsts meža platības varētu izmantot atpūtai.
Ministru prezidents atzinīgi novērtēja “Latvijas valsts mežu” darbību meža sekmīgā apsaimniekošanā, uzsverot LVM darbības sociālekonomisko nozīmi un atzīstot, ka valsts mežs dod valstij ievērojamus ieņēmumus un tūkstošiem darba vietu iedzīvotājiem visos valsts reģionos, kas ir pietiekams arguments, lai valsts mežus arī turpmāk saglabātu valsts un visas sabiedrības īpašumā.

Ministru prezidenta birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!