• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar aizsardzības ministru un ministrijas darbiniekiem, lai izvērtētu Aizsardzības ministrijas rīcības plāna projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2004., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar Izraēlas Valsts vēstnieku

Vēl šajā numurā

30.04.2004., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar aizsardzības ministru un ministrijas darbiniekiem, lai izvērtētu Aizsardzības ministrijas rīcības plāna projektu

Vakar, 28.aprīlī, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar aizsardzības ministru Ati Slakteri un ministrijas pārstāvjiem, lai izvērtētu Aizsardzības ministrijas (AM) rīcības plāna projektu.
A.Slakteris norādīja, ka plāna projektā minēti AM darbības virzieni, kurus ministrija apņemas realizēt, un tie izstrādāti saskaņā ar deklarāciju par I.Emša vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību.
1. Nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) profesionalizāciju. A.Slakteris uzsvēra, ka NBS stiprināšana ir īpaši svarīga, jo “Latvija nule kļuvusi par NATO dalībvalsti. Aktuāla ir pāreja uz profesionālo militāro dienestu”. Ministrs atzina, ka pirmo reizi NBS vēsturē sākta bruņoto spēku apgāde ar modernu bruņojumu: “Līdz šim mūsu bruņotie spēki pārsvarā iztika ar ārvalstu sniegto atbalstu.”
Valdības vadītājs aicināja ministriju akcentēt sociāli ekonomiskās lietas: “Valdībai jāstrādā tā, lai valsts attīstība būtu sabalansēta un ilgtspējīga, mums jādomā par nākamajām paaudzēm.” Šajā sakarā A.Slakteris norādīja, ka garnizoni tiek stiprināti ne tikai Rīgā, bet arī pārējos Latvijas reģionos, piemēram, Alūksnē, Liepājā. Tas sniedz atbalstu reģioniem, kur dzīvo un strādā arī militārpersonu ģimeņu locekļi.
Ministrs arī minēja, ka vairākās nozarēs aizsardzības sistēmai ir veiksmīga sadarbība ar citām sistēmām, piemēram, NBS helikopterus nepieciešamības gadījumā iespējams izmantot arī Katastrofu medicīnas centram.
2. Nodrošināt Latvijas saistību izpildi kolektīvās aizsardzības sistēmā. Kā aktualitātes tika minētas jomas, kas saistītas ar Latvijas gaisa telpas aizsardzību, NATO informācijas apriti un glabāšanu.
3. Nodrošināt NBS kaujas gatavību un atbilstību NATO militārajiem standartiem.
Kā viens no veicamajiem pasākumiem tika minēta apvienotā operāciju vadības centra izveide. I.Emsis interesējās par mobilizācijas lietām un piebilda, ka mobilizācijas jautājumu risināšanā nepieciešama konceptuāla pieeja.
4. Veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu valsts aizsardzības sistēmas efektīvu darbību.
Kā sagaidāmais rezultāts tika minēta plānveidīgas aizsardzības sistēmas attīstība, nodrošinot NATO noteikto mērķu izpildi.
5. Veicināt sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā.
Sarunas dalībnieki atzina, ka būtu vēlams pastiprināt Latvijas zinātnieku iesaistīšanu aizsardzības sistēmas uzdevumu izpildē un ar to saistīto problēmu risināšanā, kā arī attīstīt sadarbību ar attiecīgajām nevalstiskajām organizācijām. Ministrijas pārstāvji norādīja, ka AM aktīvi strādā pie mūsu valsts zinātnieku iesaistīšanas NATO apritē. Turklāt jau tagad ministrijai ir sadarbības līgumi ar atsevišķām Latvijas augstskolām, piemēram, Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti.
6. Nodrošināt pilnīgu dalību Eiropas Savienībā (ES).
Kā viens no prioritārajiem sasniedzamajiem rezultātiem tika minēta precizēta atbildības sadale starp kopējās Eiropas drošības aizsardzības politikā iesaistītajām institūcijām.
Valdības vadītājs aicināja ministriju uz turpmāku dialogu un pauda gandarījumu par iespēju apmeklēt ministriju. Ierodoties AM, Ministru prezidents I.Emsis parakstījās ministrijas viesu grāmatā.
Valdības vadītājs plānojis tuvākajās nedēļās doties uz visām ministrijām un tikties ar ministriem, lai izvērtētu institūciju rīcības plānu projektus. Paredzēts, ka valdības rīcības plānu apstiprinās Ministru kabinets.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!