• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar Izraēlas Valsts vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2004., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004. gada 29. aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

30.04.2004., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar Izraēlas Valsts vēstnieku

Vakar, 29.aprīlī, pie Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Arta Pabrika iepazīšanās vizītē viesojās Izraēlas Valsts ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Garijs Korens.
Vēstnieks apsveica Latvijas iestāšanos NATO un Eiropas Savienībā, kā arī atzīmēja izveidojušos veiksmīgo divpusējo dialogu starp abām valstīm.
G.Korens informēja, ka Izraēla labprāt redzētu Latviju kā aktīvu un Izraēlu atbalstošu ES dalībvalsti Tuvo Austrumu jautājuma risināšanā. A.Pabriks uzvēra, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvi līdzdarboties Tuvo Austrumu procesā un tai būs jācenšas ievērot gan ES, gan arī stratēģiskā partnera ASV viedoklis. Puses apmainījās arī ar viedokļiem par tālāku ES paplašināšanu Turcijas kontekstā.
Pārrunājot divpusējos jautājumus, A.Pabriks un G.Korens atzina nepieciešamību veicināt ekonomisko sadarbību. Vēstnieks norādīja, ka ir pamats domāt, ka līdz ar Latvijas iestāšanos ES palielināsies savstarpējā ekonomiskā aktivitāte un Izraēlas investīciju pieplūdums Latvijā.
Vēstnieks uzsvēra, ka svarīga būtu arī dažādu līmeņu dialoga turpināšana un paplašināšana, kā piemēru minot Latvijas parlamenta pārstāvju vizītes Izraēlā un akadēmisko aprindu cilvēku savstarpējo kontaktu veidošanu. A.Pabriks atzinīgi novērtēja vēstnieka piedāvājumu par izraēliešu speciālistu vizītēm Latvijā, kas varētu pasniegt lekcijas vai sniegt veselu mācību kursu par Tuvo Austrumu jautājumu.
Sarunas noslēgumā puses vienojās, ka jāturpina uzsāktā sadarbība un jāmeklē iespējas ciešāku kontaktu veidošanai starp Latviju un Izraēlu.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!