• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas jampadrača centrā paliek Laimīgās Nērosas zīme. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu pusē iestādīta Eiropas birzs

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas jampadrača centrā paliek Laimīgās Nērosas zīme

Atzīmējot Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), biznesa augstskolas “Turība” centrālajā laukumā sestdien, 1.maijā, notika jautra ceremonija. Ar vairākiem improvizētiem ģenerālmēģinājumiem atskaņots unikāls šai dienai veltīts Jura Kulakova pirmatskaņojums, kurā uz visdažādākajiem priekšmetiem muzicēja sabiedrībā pazīstami cilvēki Andreja Volmāra vadībā.
Pēc pirmastkaņojuma pēcpusdienā svinīgi uzstādīta Laimīgās Nērosas zīme. Tas ir ciemats Norvēģijā, kura iedzīvotāji sevi pasludinājuši par Laimīgo Nērosu. Pasākuma ieceri vēl pirms tās īstenošanas “Turības” rektors komentēja kodolīgi: “Pragmatiskam cilvēkam ir skaidrs, ka iestājai ES ir gan plusi, gan mīnusi, tāpēc ar jautru norvēģu paraugu vēlējāmies uzsvērt, ka neviens mums labklājību pakaļ nemetīs, bet pašiem vien tās idejas būs jāģenerē un jārealizē.”
Laimīgās Nērosas iedzīvotāji izdomājuši sev gan īpašo vārdu, gan arī veselu valsti ar departamentiem un ministriem, uzcēluši pazemes lidostu iespējamajiem viesiem no kosmosa, ierīkojuši Zemes Miera laukumu, kur 25 cilvēki vienlaikus var gulēt šūpuļtīklos un klausīties klusumu, un sastrādājuši vēl daudz ko citu. Viena no šā ciemata akcijām – uzstādīt pasaulē 100 ceļa zīmes, kas norāda virzienu un attālumu uz Laimīgo Nērosu. Šādas norādes zīmes jau uzstādītas Igaunijā, Itālijā, Malaizijā, ASV, Taizemē, Jaunzēlandē, Lapzemē, Mozambikā un Ēģiptē, bet no sestdienas arī Latvijā – augstskolas “Turība” teritorijā. Ar šo zīmi biznesa augstskola vēlas sev un citiem ikdienā atgādināt, ka laimes ministriju dzīvē nav, bet ar labu ideju un drošu rīcību var uzrunāt visu pasauli, tā ieceres motivāciju par zīmes uzstādīšanu skaidro “Turībā”.
Pasākumā viesi iemēģināja norvēģu izgudroto ačgārno golfu ar čiekuriem, testēja negalauzēju – aparātu, kurš no pozitīva cilvēka pārnes enerģiju uz ikvienu sadrūmušu personu, kā arī iemalkoja zilus eirokokteiļus brīvā dabā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!