• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atstājot simbolus mūsu sapnim par mieru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Desmit dienās cauri Latvijai

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atstājot simbolus mūsu sapnim par mieru

Pagājuši desmit gadi, kopš parakstīts vēsturiskais līgums par Krievijas armijas izvešanu no Latvijas. Par godu šim notikumam, kā arī atzīmējot Latvijas bruņoto spēku 85 gadu jubileju un pieminot pulkvedi Oskaru Kalpaku, aizsardzības ministrs Atis Slakteris kopā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri viceadmirāli Gaidi Andreju Zeibotu Esplanādē, pie Aizsardzības ministrijas (AM), 30.aprīlī iestādīja piecas eglītes. Tās simbolizēšot īstenoto sapni par mieru.
Uzrunājot klātesošos, ministrs atgādināja, ka 1994.gada 30.aprīlī Latvijas un Krievijas prezidenti un premjerministri parakstīja līgumu par Krievijas armijas izvešanu no Latvijas. Tolaik atbildīgi un stabili atdzima Nacionālie bruņotie spēki. Pēc desmit gadiem Latvija kļuvusi NATO dalībvalsts un mūsu karavīri piedalās starptautiskās miera uzturēšanas misijās, norādīja ministrs. Koki stādīti arī par godu Latvijas bruņotajiem spēkiem, kas šogad svin savu 85 gadu jubileju. Tikpat gadu apritējis, kopš 6.martā krita Latvijas armijas pirmais komandieris pulkvedis Oskars Kalpaks.
Pasākumā piedalījās NATO integrācijas izpildsekretārs brigādes ģenerālis Raimonds Graube, otrais Latvijas karavīru kontingenta Irākā komandieris majors Sandris Brālēns ar ģimeni un pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fonda goda priekšsēdētāja Ārija Kalpaka-Grundmane.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!