• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Krievijas panākto vienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004. gada 29. aprīļa sanāksmē

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Krievijas panākto vienošanos

Otrdien, 27.aprīlī, Eiropas Savienība un Krievija parakstīja protokolu par jauno dalībvalstu iekļaušanu Partnerības un sadarbības līgumā, kā arī pieņēma kopīgu paziņojumu par ES paplašināšanos un ES un Krievijas attiecībām.
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Artis Pabriks atzinīgi novērtējis panākto vienošanos par Partnerības un sadarbības līguma attiecināšanu arī uz jaunajām dalībvalstīm un attiecībā uz pieņemto kopīgo paziņojumu izteicis pateicību Latvijas sabiedrotajiem Eiropas Savienībā par izpratni un atbalstu grūtā jautājuma risināšanā ar Krieviju, kur pilnībā tika ņemtas vērā Latvijas intereses.
Komisijas priekšsēdētājs norādījis, ka paziņojuma teksta saskaņošana un Latvijas interešu ievērošana liecina par pieaugošu Latvijas ārpolitisko ietekmi, kur neapšaubāmi būtiska loma ir Latvijas kļūšanai par ES un NATO dalībvalsti. Tāpat atzinīgi vērtējama Eiropas Savienības institūciju funkcionēšana, kas parādīja paplašinātās ES spēju, paužot vienotu ārpolitisko nostāju, ievērot un saskaņot katras, pat vismazākās, dalībvalsts intereses.
A.Pabriks atzīmējis, ka par personīgo ieguldījumu Latvijas nostājas atbalsta veicināšanā pateicība būtu jāizsaka arī Eiropas Parlamenta Tautas partijas frakcijas vadītājam H.G. Poteringam.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!