• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar iekšlietu ministru, lai izvērtētu Iekšlietu ministrijas rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2004., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru bērnu un ģimenes lietās, lai izvērtētu sekretariāta rīcības plānu

Vēl šajā numurā

11.05.2004., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar iekšlietu ministru, lai izvērtētu Iekšlietu ministrijas rīcības plānu

6.maijā, Ministru prezidents Indulis Emsis Iekšlietu ministrijā (IeM) tikās ar iekšlietu ministru Ēriku Jēkabsonu un ministrijas vadību, lai iepazītos ar IeM rīcības plāna projektu.
Ē.Jēkabsons pateicās valdības vadītājam par iespēju tikties un uzsvēra, ka IeM ir viena no svarīgākajām struktūrām, kas rūpējas par valsts drošību un kārtību. “Galvenais ministrijas uzdevums ir kalpot un aizstāvēt. Mūsu dienesti ir iedzīvotāju draugi,”atzina ministrs.
Ministrijas rīcības plāna projekts iezīmē trīs aktuālas lietas.
1. Īstenot Latvijas nacionālās intereses, nodrošinot pilnvērtīgu dalību Eiropas Savienībā (ES) un nodrošināt sekmīgu sadarbību ar Eiropolu un citām ES iekšlietu struktūrām.
2. Uzlabot Valsts policijas darba efektivitāti, veicot policijas darba optimizāciju atbilstoši ES dalībvalsts un Šengenas līguma prasībām.
3. Pilnveidot iekšlietu sistēmas dienestu profesionalitāti atbilstoši ES dalībvalsts uzdevumiem, paaugstinot iekšlietu sistēmas dienestu materiāltehniskā nodrošinājuma un profesionalitātes izaugsmi.
Sarunas gaitā ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa iepazīstināja valdības vadītāju ar ministrijas darba uzdevumiem, struktūru, mērķiem. Kā galvenās prioritātes J.Rekšņa minēja narkotiku apkarošanu, valsts un sabiedrības iekšējo un ārējo drošību un kontrabandas apkarošanu, kas veicama, sadarbojoties vairākām institūcijām. Raksturojot IeM statistikas datus, tika uzsvērts, ka pēdējā laikā pieaudzis atklāto noziegumu skaits un tas ir pozitīvs rādītājs, stabilizējusies kriminogēnā situācija.
J.Rekšņa pastāstīja, ka IeM balstās uz pieciem vaļiem – ministrijas padotībā esošām institūcijām: Valsts policiju, Drošības policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, kā arī Valsts robežsardzi.
Ministrijas pārstāvji runāja par iekšlietu struktūras materiāltehnisko nodrošinājumu, īpaši par telpu jautājumu, un pastāstīja, ka šis jautājums pakāpeniski tiekot risināts. Savukārt Ministru prezidents interesējās par policijas ēkas Rīgā, Gaujas ielā, būvniecības gaitu. I.Emsim tika pastāstīts, ka priekšlikumi šīs ēkas celtniecībai drīzumā varētu tikt iesniegti Ministru kabinetam. Vienlaikus J.Rekšņa piebilda, ka galvenā ar šo ēku saistītā institūcija ir Valsts nekustamo īpašumu aģentūra.
Valsts sekretārs minēja iekšlietu sistēmai, kā arī valsts pārvaldei kopumā aktuālu lietu. Proti, valstī pieņemta virkne normatīvo aktu, bet to realizēšanai trūkst finansējuma. Ministru prezidents atbildēja, ka valsts budžeta stāvoklis ir stabils un pakāpeniski būtu iespējams risināt šos jautājumus.
Tikšanās dalībnieki runāja par austrumu robežas būvi. Valdības vadītājs tika informēts, ka darbi rit un pašlaik svarīgākais ir līdz galam uzbūvēt attiecīgos robežkontroles un robežpārejas punktus, bet pēc tam – Rēzeknes robežsardzes koledžas ēku.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!