• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar satiksmes ministra pienākumu izpildītāju, lai izvērtētu Satiksmes ministrijas rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2004., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot jaunos Latvijas pilsoņus

Vēl šajā numurā

11.05.2004., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar satiksmes ministra pienākumu izpildītāju, lai izvērtētu Satiksmes ministrijas rīcības plānu

6.maijā, Ministru prezidents Indulis Emsis apmeklēja Satiksmes ministriju (SM), kur tikās ar ministra pienākumu izpildītāju Aināru Šleseru un ministrijas vadību, lai iepazītos ar SM rīcības plāna projektu.
A.Šlesers pastāstīja, ka, strādājot SM divus mēnešus, iepazinies ar ministrijas darbu un atzina, ka tas ir labi organizēts, lai gan dažkārt vēlētos saņemt radošāku pieeju atsevišķu jautājumu risināšanā. Savukārt I.Emsis atzina, ka SM ir viena no nozīmīgākajām infrastruktūras ministrijām valstī un kopumā tās darbs vērtējams pozitīvi.
Ministrijas rīcības plāna projektā minēti pieci darbības virzieni.
1. Drošas, kvalitatīvas transporta infrastruktūras attīstība un satiksmes organizēšanas attīstība. SM valsts sekretārs Vigo Legzdiņš pastāstīja, ka ir svarīgi uzlabot un attīstīt valsts autoceļus, vienlaikus paaugstinot satiksmes dalībnieku drošību uz ceļiem. “Lai uzlabotu ceļu stāvokli un satiksmes drošību, būtu jāatgriežas pie sistēmas, kad ceļu lietotāju maksājumi bija tieši saistīti ar ceļu uzturēšanu,” atzina V.Legzdiņš.
I.Emsis interesējās par papildu iespējām uzlabot satiksmes drošību, samazināt bojāgājušo skaitu ceļu satiksmes negadījumos un uzsvēra nepieciešamību pievērst lielāku uzmanību velotransporta infrastruktūrai jaunbūvējamos objektos.
V.Legzdiņš pauda cerību, ka, ieviešot t.s. “punktu sistēmu”, samazināsies negadījumu skaits, kā to liecina vairāku Eiropas valstu pieredze. Vienlaikus jādomā par satiksmes kultūras uzlabošanu, satiksmes dalībnieku izglītošanu, kā arī – par autotransporta kvalitāti. Ministrijas pārstāvji darīja zināmu, ka identificēti t.s. “melnie punkti” un to rekonstrukcija radikāli uzlabos ceļu satiksmes drošībai.
2. Tranzīta biznesa attīstības veicināšana. Ministrijas pārstāvji uzsvēra, ka šajā jomā nepieciešama starpvalstu sadarbība un integrētas transporta informācijas sistēmas ieviešana.
3. Sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamības uzlabošana, apmierinātības ar pakalpojumu kvalitāti nodrošināšana. V.Legzdiņš pastāstīja, ka ministrija plānojusi izstrādāt Sabiedriskā transporta attīstības pamatnostādnes un attiecīgos tiesību aktus. Turklāt sabiedriskā transporta jautājums ir saistīts arī ar reģionālo reformu, jo sabiedriskā transporta nodrošināšanā nozīmīga loma ir arī pašvaldībām. A.Šlesers uzsvēra, ka pasažieru pārvadājumu jomā būtu jādomā arī par valsts investīcijām.
4. Elektronisko sakaru nozares sakārtošana un attīstība. I.Emsis tika informēts, ka nepieciešams izstrādāt elektronisko sakaru nozares politikas pamatnostādņu īstenošanas programmu. Tāpat tika pārrunāts jautājums par alternatīva fiksētā telekomunikāciju tīkla iespējamo izveidi, kas stiprinātu konkurenci un šo jomu padarītu draudzīgāku patērētājam.
5. Pilnvērtīgas dalības Eiropas Savienībā (ES) nodrošināšana. Kā pozitīvo piemēru šajā jomā A.Šlesers minēja faktu, ka Latvija pirmā no jaunajām ES dalībvalstīm jau trešdien uzsāka jauna parauga (atbilstoši ES prasībām) autovadītāju apliecību un numuru zīmju izsniegšanu.
Tikšanās noslēgumā pārrunāti atsevišķi jautājumi, piemēram, par aviācijas nozares attīstību Latvijā; par smagā autotransporta kontroli uz autoceļiem; par trešā mobilo sakaru operatora licences izsniegšanu, kā arī par ostu attīstību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!