• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru bērnu un ģimenes lietās, lai izvērtētu sekretariāta rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2004., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar labklājības ministri, lai izvērtētu Labklājības ministrijas rīcības plānu

Vēl šajā numurā

11.05.2004., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru bērnu un ģimenes lietās, lai izvērtētu sekretariāta rīcības plānu

5.maijā, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar īpašu uzdevumu ministru bērnu un ģimenes lietās un sekretariāta pārstāvjiem, lai izvērtētu Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās (ĪUMBĢL) sekretariāta rīcības plāna projektu.
Īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks pastāstīja, ka sekretariāts šim gadam noteicis trīs darbības prioritātes:
1. Bērnu tiesību aizsardzības uzlabošana. A.Baštiks norādīja, ka šī mērķa sasniegšanai nepieciešams izveidot un iedzīvināt valsts bērnu tiesību aizsardzības inspektoru amatus Latvijas reģionos. Ministrs darīja zināmu, ka pašlaik Latvijā strādā desmit reģionālie valsts bērnu tiesību aizsardzības inspektori, un norādīja, ka šo inspektoru valsts statuss nodrošina viņu neatkarību.
2. Ģimenes aprūpes veicināšana. Sekretariāta pārstāvji pastāstīja, ka ģimenes aprūpe tiks veikta, nodrošinot bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem ģimenes veida aprūpi (adopcija, audžuģimene, aizbildnis, atbalsta ģimene). A.Baštiks uzsvēra, ka ir svarīgi panākt, lai nākotnē bērni varētu dzīvot ģimenēs. „Tikai dzīvojot ģimenēs, bērni tiek pienācīgi sagatavoti dzīvei,” atzina ministrs.
I.Emsis teica: “Sociālajiem dienestiem un bāriņtiesām jādara viss, lai bērni nenonāktu bērnunamos. Mēs varētu panākt daudz vairāk bērnu labā, ja novērstu sociālo problēmu attīstību ģimenēs, nevis cīnītos ar sekām.” Sekretariāta pārstāvji pastāstīja par Liepājā radīto pilotprojektu „Ģimenes atbalsta centrs”, kā rezultātā samazinājies to cilvēku skaits, kuriem atņemta vecāku vara. Latvijā plānota vēl četru šādu centru izveide. Vienlaikus viņi pauda cerību, ka ar dažādiem informatīviem un izglītojošiem pasākumiem spēs mainīt iedzīvotāju attieksmi pret adopciju un tā kļūs aktīvāka.
3. Uzturlīdzekļu nodrošināšana bērnam. A.Baštiks pastāstīja, ka sekretariātam ir svarīgi nodrošināt Uzturlīdzekļu fonda izveidi. Ministrs paskaidroja, ka šāds fonds ļautu bērnam nodrošināt uzturlīdzekļus gadījumos, ja tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu izpilde normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīta par neiespējamu vai parādnieks tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu izpilda nepilnīgi. A.Baštiks uzsvēra: „Bērniem šajā situācijā nevajadzētu būt cietējiem, un mēs par to rūpēsimies.” Savukārt I.Emsis interesējās par šī fonda līdzekļu administrēšanu, lai tie būtu pieejami iedzīvotājiem.
Valdības vadītājs ar ministru pārrunāja demogrāfisko situāciju valstī. Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijā nepieciešams stiprināt ģimenes politiku un veicināt dzimstību.
Līdz maija beigām valdības vadītājs plānojis doties uz visām ministrijām un tikties ar ministriem, lai izvērtētu institūciju rīcības plānu projektus. Paredzēts, ka valdības rīcības plānu apstiprinās Ministru kabinets.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!