• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Apvienotajā Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2004., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.05.2004., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Apvienotajā Karalistē

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 11.maijā, viesojoties Oksfordā, Volfsona koledžā tikās ar pasniedzējiem un studentiem. Sarunas laikā Volfsona koledžas akadēmiskās aprindas bija ieinteresētas uzklausīt Latvijas pieredzi reformu gaitā, sasniedzot pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā un NATO. Prezidente stāstīja par tiem izaicinājumiem, ar kuriem Latvijai bija jāsaskaras, veidojot un nostiprinot demokrātiskās institūcijas, īstenojot mērķus gan drošības, gan labklājības jomā.

Koledžai, kuras dibināšanā ir piedalījies arī Rīgā dzimušais pasaulē slavenais filozofs Jesaja Berlins, prezidente dāvināja starptautiskās Latvijas vēsturnieku komisijas izdotos sējumus par Latvijas vēstures notikumiem 20.gadsimtā.
Studentu vidū bija arī daži latviešu izcelsmes studenti, kā arī pārstāvji no Latvijas. Prezidente pauda prieku, ka šodien Eiropā un pasaulē akadēmiskajā laukā neeksistē robežas, valda brīvība zināšanu iegūšanā un no katra indivīda ir atkarīgs viņa izaugsmes ceļš.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!