• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīdzinieki izvērtējuši Ķīpsalas attīstības koncepciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2004., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī aprīlī dzīve kļuvusi dārgāka

Vēl šajā numurā

12.05.2004., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīdzinieki izvērtējuši Ķīpsalas attīstības koncepciju

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā apkopoti Ķīpsalas detālā plānojuma grozījumu izstrādes ietvaros izstrādātās Daugavas kreisā krasta un Ķīpsalas dienvidu daļas teritoriju apbūves attīstības koncepcijas sabiedriskās apspriešanas rezultāti. Sabiedriskās apspriešanas laikā iedzīvotāju interese par izstrādāto vīziju bijusi samērā liela – kopumā saņemta 151 atsauksme.
Arhitektu biroja „Arhis” izstrādātā koncepcija ir balstīta uz pagājušā gada vasarā notikušajā starptautiskajā arhitektu plenērā iegūtajām salas apbūves un attīstības idejām, starptautiskā jauno arhitektu “European 7” ietvaros saņemtajiem Ķīpsalas ziemeļu daļas attīstības priekšlikumiem, ievērtējot tajā pašreizējā pilsētas attīstības plāna 1995.–2005.gadam nostādnes, Latvijas Reģionālās arhitektūras akadēmijas Daugavas kreisā krasta silueta attīstības vīziju, kā arī Ķīpsalas detālā plānojuma grozījumu sabiedriskās apspriešanas pirmajā posmā saņemto iedzīvotāju un nekustamo īpašumu īpašnieku viedokļu apkopojumu.
Apkopojot anketās izteiktos priekšlikumus un viedokļus, var secināt, ka lielākā daļa iedzīvotāju, kas piedalījušies sabiedriskajā aptaujā, principā atbalsta koncepciju par Ķīpsalu kā potenciālo augstceltņu rajonu.
Apmēram 70 anketās pausts viedoklis, ka augstceltņu būvniecību nevajadzētu koncentrēt tikai Ķīpsalas dienvidu galā, kā to paredz koncepcija. Augstbūvju celtniecībai varētu paredzēt visu Ķīpsalu un teritorijas abpus Zunda kanālam, saglabājot vēsturiski vērtīgo apbūvi.
Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments un koncepcijas autori uzskata, ka, koncentrējot augstbūves Ķīpsalas dienvidu daļā, pirmkārt, netiks izjaukts vēsturiskās apbūves līdzsvars Ķīpsalas vidusdaļā, bet, otrkārt, veidosies izteiksmīgāks apbūves siluets.
50 anketās izteikts atbalsts koncepcijai ar pamatojumu, ka darījumu centra pārcelšana uz Ķīpsalu atslogos vēsturisko centru un augstceltņu rajona apjoms uzlabos pilsētas panorāmu. Pausta cerība, ka, attīstoties Ķīpsalas infrastruktūrai, tiks sakārtota arī Daugavas kreisā krasta josla, nodrošināta pieeja krastmalai, kas veicinās ūdenstransporta attīstību un rekreācijas iespējas.
Izteikts priekšlikums Rīgas pilsētā noteikt arī citas iespējamās augstbūvju teritorijas, ko, pēc Pilsētas attīstības departamenta speciālistu domām, varētu atrisināt jaunajā Rīgas attīstības plānā 2006.–2018.gadam.
11 anketās izteikta vienota nostāja, ka pilsētas daļas iepretim vēsturiskajam centram nav piemērotas augstceltņu izvietošanai, iesakot ēku stāvu skaitu palielināt virzienā uz Ķīpsalas ziemeļu galu. Pamatojoties uz izstrādāto koncepciju un izvērtējot saņemtās iedzīvotāju atsauksmes un institūciju nosacījumus, Pilsētplānošanas pārvalde sagatavos Ķīpsalas detālplānojuma grozījumu pirmo redakciju un nodos to sabiedriskajai apspriešanai.
Koncepcija tika izstrādāta, pamatojoties uz nepieciešamību radīt jaunas iespējas teritorijas racionālai izmantošanai saistībā ar pieaugošajām sabiedrības aktivitātēm atbilstoši mūsdienīgas galvaspilsētas attīstības prasībām.

RD Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!