• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 5. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2004. gada 13. maija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 5. maijā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2004.gada 5.maijā plkst.17.00:

Deputātu K.Šadurska, I.Rībenas, A.K.Kariņa, E.Jaunupa un I.Druvietes jautājums izglītības un zinātnes ministram J.Radzevičam (jautājumu reģistra Nr.30)

“Par izglītības un zinātnes ministra rīcību, lai novērstu nelikumīgu studiju maksas piesaistīšanu un krievu mācībvalodas atjaunošanu valsts dibinātās augstākās izglītības iestādēs”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).
(Atbildes dok.Nr.2532)

Rīgā 2004.gada 30.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

Pielikums

Par izglītības un zinātnes ministra rīcību, lai novērstu nelikumīgu studiju maksas pieprasīšanu un krievu mācībvalodas atjaunošanu valsts dibinātās augstākās izglītības iestādēs


1. Vai Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas fakultātē ir novērsta papildu naudas iekasēšana no studējošiem, kuri studē par valsts budžeta līdzekļiem?
2. Kādus rīkojumus esat devis, lai novērstu nelikumīgu maksājumu iekasēšanu valsts dibinātajās augstskolās?
3. Kādus rīkojumus Jūs kā izglītības un zinātnes ministrs dosiet (un vai vispār dosiet), lai palīdzētu Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas fakultātes studējošajiem, kuri studē par valsts budžeta līdzekļiem, atgūt, iespējams, prettiesiski iekasētos finanšu līdzekļus vairāku tūkstošu latu apjomā?
4. Kāpēc pēc Jūsu kļūšanas par izglītības un zinātnes ministru Rīgas Stradiņa universitātē uzsākts darbs pie tā, lai valsts dibinātā augstskolā internās medicīnas un ģimenes programmu studējošie studētu krievu valodā? Vai arī citās valsts dibinātās augstskolās plānojat, ka varētu atsākt atkal pasniegt krieviski?
5. Vai uzskatāt, ka Izglītības valsts inspekcija ir veikusi visu iespējamo, lai novērstu prettiesisku naudas iekasēšanu no studējošajiem un studiju krievu valodā atjaunošanu valsts dibinātās augstskolās? Cik pārbaudes Rīgas Stradiņa universitātē ir veikusi Izglītības valsts inspekcija pēc Jūsu stāšanās amatā?
6. Vai esat iepazinies ar Augstskolu likuma 52.panta pirmo daļu un 83.panta pirmās 3.punktu un Izglītības likuma 9.panta pirmo daļu? Ja esat iepazinies, vai domājat, ka Jums un Rīgas Stradiņa universitātes rektoram Jānim Vētram šīs likuma prasības nav jāpilda?

Saeimas deputāti: K.Šadurskis, I.Rībena,
A.K.Kariņš, E.Jaunups, I.Druviete

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!