• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta 2004. gada 12. maija rīkojums Nr. 197 "Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājas J.Strīķes 2004.gada 26.aprīļa rīkojuma Nr.2-1/151 "Par I.Grūbertes atbrīvošanu" atcelšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2003.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.7 "Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru prezidents

Veids: rīkojums

Numurs: 197

Pieņemts: 12.05.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru prezidenta rīkojums Nr.197

Rīgā 2004.gada 12.maijā

Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājas J.Strīķes 2004.gada 26.aprīļa rīkojuma Nr.2-1/151 “Par I.Grūbertes atbrīvošanu” atcelšanu

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 7.panta piekto daļu un Administratīvā procesa likuma 86.panta pirmo daļu atcelt kā prettiesisku Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk — birojs) priekšnieka pienākumu izpildītājas J.Strīķes 2004.gada 26.aprīlī izdoto rīkojumu Nr.2-1/151 “Par I.Grūbertes atbrīvošanu” šādu apsvērumu dēļ:

1.1. rīkojums Nr.2-1/151 izdots, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 5.panta otro daļu un Darba likuma 101.panta pirmās daļas 9.punktu, kas paredz darba devējam tiesības uzteikt darba līgumu darbinieku skaita samazināšanas dēļ.

Faktiski darbinieku kopējais skaits birojā netika samazināts, jo likvidētā speciālista amata (priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos palīgs) vietā, kuru ieņēma I.Grūberte, tika izveidots jauns — izziņas izdarītāja — amats Izziņas nodaļā (biroja priekšnieka pienākumu izpildītājas J.Strīķes 2004.gada 3.marta rīkojuma Nr.2-1/131 “Par speciālista (priekšnieka vietnieka palīga) amata likvidāciju” 1.2.apakšpunkts);

1.2. atbilstoši Darba likuma 101.panta ceturtajai daļai darba devējs drīkst uzteikt darba līgumu darbinieku skaita samazināšanas dēļ, ja darba devējam nav iespējams darbinieku ar viņa piekrišanu nodarbināt citā darbā tai pašā vai citā uzņēmumā.

Ņemot vērā, ka birojā bija brīvs biroja vadītāja palīga amats, kuram I.Grūbertes kvalifikācija un pieredze bija atbilstoša, darba devējam bija iespējams I.Grūbertei piedāvāt šo amatu. Pierādījumu, kas apliecinātu, ka I.Grūbertei būtu piedāvāts kāds amats, nav;

1.3. saskaņā ar Darba likuma 108.pantu darbinieku skaita samazināšanas gadījumā priekšrocības turpināt darba attiecības ir tiem darbiniekiem, kuriem ir labāki darba rezultāti un augstāka kvalifikācija. Atbrīvojot no amata I.Grūberti, nav izvērtēti viņas darba rezultāti un kvalifikācija, kā arī citi Darba likuma 108.panta otrajā daļā minētie nosacījumi, salīdzinot ar citiem biroja darbiniekiem.

2. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 7.panta piekto daļu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājai J.Strīķei nekavējoties atjaunot I.Grūberti (ja I.Grūberte tam piekrīt) galvenā speciālista (biroja vadītāja palīga) amatā. Par darba piespiedu kavējuma laiku izmaksāt I.Grūbertei atlīdzību atbilstoši Darba likuma 126.pantam.

3. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājai J.Strīķei rakstiski informēt Ministru prezidentu par šī rīkojuma 2.punktā dotā uzdevuma izpildi.

Ministru prezidents I.Emsis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!