• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidentes vizīte Apvienotajā Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aiz ziedu zvaniem dzird eiro šķindu

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidentes vizīte Apvienotajā Karalistē

Šodien, 13. maijā, beigsies Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas darba vizīte Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.

Vakar, 12. maijā, mūsu Valsts prezidente tikās ar Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru, kā arī ar Londonas Sitijas lordmēru Robertu Finču un Sitijas uzņēmējiem. Viņai bija arī pusdienas ar Latvijas -Apvienotās Karalistes Parlamentārās sadarbības grupas priekšsēdētāju Dž. Vilkinsonu un citiem parlamenta deputātiem. Tikšanos laikā apspriesta sadarbība ES un NATO ietvaros un pārrunāta Eiropas konstitūcijas tapšanas gaita, kā arī dažāda līmeņa attiecību paplašināšana starp Latviju un Lielbritāniju. Apvienotās Karalistes parlamentā notika grāmatas par Vairu Vīķi-Freibergu “Brīvības vārdā” (“In the name of freedom”) angļu valodas izdevuma prezentācija. Latvijas Valsts prezidente kopā ar augstām citu valstu amatpersonām piedalījās Londonas lordmēra rīkotajā svinīgajā pasākumā par godu ES paplašināšanai. Vairai Vīķei-Fereibergai bija arī īsa tikšanās ar Somijas prezidenti Tarju Halonenu.
Šodien, 13. maijā, Valsts prezidente izbrauks uz Velsu, kur tiksies ar Velsas Nacionālās asamblejas priekšsēdi lordu Dafidu Elisu-Tomasu. Pēc tikšanās paredzēta Velsas un Latvijas saprašanās memoranda parakstīšana, kā arī tikšanās ar Velsas pirmo ministru R.Morganu un intervija BBC Velsas televīzijai.
Pēc tam Valsts prezidente atgriezīsies Latvijā.

Pēc Valsts prezidenta kancelejas preses dienesta informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!