• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kas ir vienas dienas braukšanas atļauja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līdz vēlēšanām atlicis mēnesis

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kas ir vienas dienas braukšanas atļauja

PARAUGS_ATLAUJA.PNG (143021 bytes)
Vienas dienas braukšanas atļaujas paraugs. “Šī pielaide ceļu satiksmei ir atslogs jebkuram autovadītājam, jo turpmāk, lai nokļūtu uz tehniskās apskates staciju ar transportlīdzekli, kura tehnisko apskati apliecinošam dokumentam beidzies derīguma termiņš, vairs nebūs jābaidās no iespējas saņemt administratīvo sodu,” skaidro CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas daļas vadītājs Imants Paeglītis.

Autovadītājus, kuri brauc ar transportlīdzekļiem, kam nav veikta tehniskā apskate, var administratīvi sodīt ar desmit latu naudas sodu, bet pēc 1.jūlija, kad stāsies spēkā grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, – ar divdesmit latu naudas sodu. Kā likumīgi nokļūt līdz tehniskās apskates stacijai, ja nav dokumenta, kas apliecina, ka ar transportlīdzekli viss kārtībā? Tagad šāda iespēja ir.
No 1.maija autovadītāji var saņemt vienas dienas braukšanas atļaujas. Tādas tiks izsniegtas gadījumos, ja autovadītājs vēlēsies nokļūt tehniskās apskates stacijā uz apskati ar transportlīdzekli, kura dokumentam par tehnisko apskati beidzies derīguma termiņš, skaidro Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte. Proti, tiek pieļauta transportlīdzekļa atrašanās satiksmē tikai dienā, kad plānots veikt tehnisko apskati. Vienas dienas braukšanas atļauju no 1.maija iespējams saņemt jebkurā no 26 CSDD nodaļām. Maksa par atļauju ir 2,36 lati. Lai iedzīvotāji neizmantotu šo iespēju ļaunprātīgi, vienam transportlīdzeklim tādu izsniegs ne biežāk kā trīs reizes gadā. Atļauju gan varēs saņemt tikai tad, ja spēkratam būs veikta transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Turklāt, to saņemot, autovadītājam būs jādeklarē, ka viņa transportlīdzeklim nav tādu bojājumu, kuru dēļ tas nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē.
Prognozējams, ka šī atļauja būs nepieciešama lielai daļai spēkratu īpašnieku. CSDD dati liecina, ka tikai 51 procents no Latvijā reģistrētajiem transport-līdzekļiem ir tehniskā kārtībā. Aptuveni 45 procenti no transport-līdzekļiem tehnisko apskati iziet pirmajā reizē, pārējiem tas jādara atkārtoti. Dž.Eglīte teic, ka iespēja saņemt vienas dienas braukšanas atļauju ir pretimnākšana tiem gandrīz 450 000 transportlīdzekļu īpašnieku, kuru braucamajiem nav veikta tehniskā apskate.

Lappusi sagatavoja
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!