• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līdz vēlēšanām atlicis mēnesis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rosina izveidot muitas konsultatīvo padomi

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Līdz vēlēšanām atlicis mēnesis

Vēl tikai šodien vēlētāji, kuriem tas nepieciešams, var mainīt reģistrēto vēlēšanu iecirkni Eiropas Parlamenta vēlēšanām, informē Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja palīdze Kristīne Bērziņa, norādot, ka ceturtdien saraksti tiks slēgti un izmaiņas tajos varēs izdarīt tikai Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, aktualizējot datus par personām, kurām piešķirta pilsonība, ar tiesas spriedumu atņemta rīcības spēja vai par mirušām personām. Šodien iecirkni vēl var nomainīt jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē. Par iecirkņa maiņu jāpaziņo personīgi.
Līdz trešdienai iespēju mainīt iecirkni bija izmantojuši 5670 vēlētāji. CVK nācies uzklausīt arī vēlētāju viedokļus par to, ka kārtība, kādā iespējams mainīt iecirkni, nav ērta. Daudzi vēlētāji atzinuši, ka labprātāk par iecirkņa maiņu paziņotu pa pastu vai e-pastu. Tomēr, kā uzsver CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, šo kārtību noteicis likumdevējs, to motivējot ar nepieciešamību pārliecināties, ka bez vēlētāja ziņas, izspēlējot ļaunu joku, iecirkņa maiņu nav pieteikusi kāda cita persona. Pēc vēlēšanām CVK šīs kārtības lietderību varētu izvērtēt atsevišķā pētījumā un rosināt diskusiju par izmaiņām Vēlētāju reģistra likumā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!