• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iespējas, ko mūsu uzņēmējiem paver Eiropas Biznesa reģistrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2004., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kur nākt pasaulē mazulim

Vēl šajā numurā

14.05.2004., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iespējas, ko mūsu uzņēmējiem paver Eiropas Biznesa reģistrs

MUIZNIECE.PNG (105023 bytes)
Tieslietu ministre Vineta Muižniece un Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Jānis Endziņš piedalās Eiropas Biznesa reģistra datu bāzes prezentācijā
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Eiropas Biznesa reģistra (EBR) uzņēmumu datu bāze, kurā pieejama plaša informācija par uzņēmumiem četrpadsmit Eiropas valstīs pēc Latvijas iestāšanās ES, mūsu valsts uzņēmējiem kļuvusi īpaši svarīga, uzsvērts trešdien Tieslietu ministrijas, Uzņēmumu reģistra (UR) un UR datu bāžu apkalpojošās SIA “Lursoft” rīkotajā datu bāzes prezentācijā.

Atklājot prezentāciju, tieslietu ministre Vineta Muižniece norādīja, ka pēc Latvijas iestāšanās ES uzņēmējiem paveras plašākas iespējas darboties ES dalībvalstīs un ar EBR palīdzību ne tikai mūsu uzņēmējiem ir iespēja saņemt precīzus datus par saviem ārvalstu partneriem, bet arī ārvalstu uzņēmēji un valsts iestādes uzzina sev interesējošo informāciju par mūsu uzņēmējiem.
UR galvenais valsts notārs Jānis Endziņš raksturoja UR attīstību, norādot, ka Latvijas UR EBR darbojas piecus gadus – kopš 1999. gada – un ir piedalījies arī EBR statūtu izstrādē. Pēc J. Endziņa teiktā, EBR dalībvalstu sadarbības rezultātā radīta kvalitatīva un droša informācijas apmaiņas sistēma, kas atbilst informācijas sabiedrības laikmeta prasībām, jo uzņēmējiem nav jāiegulda milzu resursi un pūles savam biznesam un savu tiesību aizsardzībai nepieciešamās informācijas ieguvei.
EBR valdes locekle, UR Informātikas nodaļas vadītāja Signe Jantone, informējot par EBR darbības principiem un attīstības perspektīvām, akcentēja EBR būtību – organizēt sadarbību starp EBR tīkla valstīm, koordinēt informācijas sniedzēju, izplatītāju un tehnisko partneru sadarbību, lai operatīvi un bez birokrātiskiem šķēršļiem būtu iespējams iegūt oficiālu informāciju par citā EBR dalībvalstī reģistrētu uzņēmumu.
Savukārt SIA “Lursoft” prezidents Ainars Brūvelis demonstrēja EBR datu bāzes priekšrocības, norādot, ka šī datu bāze sniedz iespējas iegūt plašu informāciju par konkrētu citā Eiropas valstī esošu uzņēmumu un tas mūsu valsts uzņēmējiem noteikti radīs iespējas iegūt ziņas par viņa iespējamo sadarbības partneri un izvairīties no krāpnieciskiem darījumu partneriem. EBR pieejama gan vispārīga (nosaukums, adrese, statuss), gan arī detalizēta informācija (amatpersonas, personas atskaite, gada pārskats) – tas atkarīgs no katras konkrētās valsts informācijas sistēmas.
EBR dalībvalstis ir Dānija, Igaunija, Somija, Francija, Grieķija, Itālija, Austrija, Latvija, Beļģija, Norvēģija, Spānija, Īrija un Zviedrija.

UR informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!