• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar zemkopības ministru, lai izvērtētu Zemkopības ministrijas rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2004., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Apvienotajā Karalistē

Vēl šajā numurā

14.05.2004., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar zemkopības ministru, lai izvērtētu Zemkopības ministrijas rīcības plānu

Vakar, 13.maijā, Ministru prezidents Indulis Emsis apmeklēja Zemkopības ministriju (ZM), tikās ar ministru Mārtiņu Rozi un ministrijas pārstāvjiem, lai apspriestu ZM rīcības plāna projektu.
Ministrs pastāstīja par ZM rīcības plāna darbības virzieniem.
1. Zemkopība. Tikšanās dalībnieki runāja par valsts atbalsta politiku ilgtspējīgai lauku attīstībai, par Eiropas Savienības (ES) līdzekļu piesaisti lauksaimniecības un lauku reģionu attīstībai. M.Roze uzsvēra ZM ieguldījumu sabiedrības informēšanā par ES piedāvātajiem resursiem un iespējām: „Arī nākotnē plānoti daudzveidīgi informatīvie pasākumi. Līdz šim mums izveidojusies veiksmīga sadarbība ar reģionālajiem partneriem.”
I.Emsis interesējās par bioloģiskās lauksaimniecības attīstības un biodegvielas ražošanas iespējām. M.Roze pastāstīja, ka ministrijā un Saeimā aktīvi tiek strādāts, lai jau tuvākā laikā šajās jomās tiktu intensificēta ražošana un gūti ienākumi.
Ministru prezidenta interesi raisīja arī lauksaimniecības produktu tirgus veicināšanas stratēģijas realizācija (piemēram, “Kvalitatīvs produkts”, “Zaļš izaudzēts Latvijā”). Ministrs skaidroja, ka Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti šīs iniciatīvas attīstībā arī pēc Latvijas iestājas ES, jo līdz šim sevi veiksmīgi pierādījusi “Zaļā karotīte”. “Ministrija veicinās kvalitatīvas lauksaimniecības produkcijas ražošanu, ievērojot ES konkurences nosacījumus,” – tā M.Roze.
Pārrunātas zivsaimniecības un zvejniecības aktualitātes, īpašu uzsvaru liekot uz Latvijas zvejnieku pozīciju stiprināšanu ES. „Zivsaimniecībai un zvejniekiem ir pieejami ES fondu līdzekļi, taču vienlaikus Latvijai jāaizstāv savu zvejnieku intereses,” – tā ministrs.
2. Meža nozare. Ministrs informēja, ka izstrādāta normatīvā bāze mežu reproduktīvā materiāla tirdzniecībai atbilstoši ES prasībām: “Jau tuvākā laikā tiks izstrādātas Mežu nozares attīstības pamatnostādnes, vienlaikus izveidojot Latvijas Meža un saistīto nozaru nacionālās programmas īstenošanas uzraudzības padomi.”
ZM arī izstrādās un iesniegs valdībā koncepciju par akcīzes nodokļa atvieglojumu piemērošanu mežsaimniecisko un kūdras ieguves darbu veikšanai, kas, pēc ministra teiktā, veicinās meža nozares konkurētspēju ES un pasaules tirgos, sniegs atbalstu uzņēmējiem.
I.Emsis interesējās par likumprojekta “Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos” virzību. Ministrs pastāstīja, ka projektam Saeimā bijis pirmais lasījums. Šim likumam un attiecīgiem noteikumiem jārada vienlīdzīgi konkurences apstākļi mežu un kokapstrādes nozares uzņēmumiem.
I.Emsis interesējās par ilgtermiņa sadarbības modeli starp Latvijas Kokrūpniecības federāciju, ZM un VAS “Latvijas valsts meži” par prognozējamu valsts meža resursu izmantošanu. Ministrs norādīja uz pasākumiem ZM rīcības plānā, lai nodrošinātu pareizu mežu ciršanas, atjaunošanas un kvalitātes kontroles uzskaites sistēmu.
M.Roze pozitīvi vērtēja ikgadējo ZM organizēto Meža dienu pasākumus valstī: „Pēdējās Meža dienās lielākā daļa valsts augstāko amatpersonu stādīja kokus.” Meža dienu pasākumiem ir liela atsaucība un publicitāte – sabiedrībā tiek stiprināta izpratne par mežu nozīmi.
I.Emsis interesējās par zinātnes izmantošanu ZM vajadzībām. Valsts sekretāre Laimdota Straujuma skaidroja, ka ZM veiksmīgi sadarbojas ar Latvijas Universitāti un Latvijas Lauksaimniecības universitāti pārtikas aprites un drošības un ar to saistītās riska analīzes jomās, kā arī mežsaimniecības sektorā. „ZM katru gadu novirza aptuveni 300 000 latu zinātnes atbalstīšanai,” norādīja valsts sekretāre.
Ministru prezidents interesējās par iespējām apmainīt aizsargājamās teritorijas pret saimniecībā izmantojamo zemi. Ministrs atzina šīs lietas nozīmību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!