• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ministru prezidenta biedru, lai izvērtētu Ministru prezidenta biedra biroja rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2004., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru, lai izvērtētu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas rīcības plānu

Vēl šajā numurā

14.05.2004., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ministru prezidenta biedru, lai izvērtētu Ministru prezidenta biedra biroja rīcības plānu

12.maijā Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru un biroja pārstāvjiem, lai pārrunātu Ministru prezidenta biedra biroja (MPBB) rīcības plāna projektu.
A.Šlesers pastāstīja, ka MPBB galvenais uzdevums ir koordinēt dažādus starpnozaru un starpministriju jautājumus.
MPBB rīcības plānā minētas trīs uzdevumu grupas.
1. Radīt nosacījumus, lai turpinātos strauja un ilgtspējīga ekonomikas izaugsme. Kā galveno A.Šlesers minēja ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanas koordināciju, kā pamatā ir Tautsaimniecības vienotās stratēģijas (TVS) akceptēšana Ministru kabinetā un dokumenta īstenošana. A.Šlesers pastāstīja, ka TVS izstrādē aktīvi līdzdarbojas ministrijas, nevalstiskais sektors, nozaru eksperti.
A.Šlesers informēja: „Lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi, MPBB uzdevums ir koordinēt valsts nodokļu politikas pilnveidošanu. Esmu aicinājis Finanšu un Ekonomikas ministrijas nākt klajā ar risinājumu t.s. fiksētā ienākuma nodokļa jautājumā mazajiem uzņēmumiem.” A.Šlesers atzīmēja, ka šādas fiksētās nodokļu likmes ieviešana sekmēs uzņēmējdarbības attīstību un ir viens no priekšnoteikumiem konkurētspējīgas valsts nodokļu politikas sistēmas izveidei.
Vienlaikus kā uzdevumi MPBB rīcības plānā minēti tautsaimniecības prasībām atbilstošas valsts izglītības, zinātnes un nodarbinātības politikas attīstības koordinēšana; jautājumu koordinēšana saistībā ar Nacionālā attīstības plāna izstrādi 2007.–2013.gadam, kā arī pasākumu plāna uzņēmējdarbības vides uzlabošanai izpildes koordinēšana.
Kā svarīgu punktu šajā sadaļā Ministru prezidenta biedrs minēja arī Rīgas brīvostas attīstības programmas izstrādes koordinēšanu: „Šī programma ir nepieciešama, lai, to apstiprinot, plānotu Rīgas brīvostas tālāko darbu.”
2. Stiprināt demokrātiju, pilsonisko sabiedrību, iedzīvotāju un valsts drošību, tai skaitā – izvēršot aktīvu cīņu pret korupciju, kontrabandu un noziedzības pieaugumu. Valsts un sabiedrības drošībai, tautsaimniecības attīstībai svarīgi pilnveidot un sakārtot valsts robežšķērsošanas sistēmu, kā arī veikt stratēģiskās un operatīvās informācijas apmaiņas un analīzes sistēmu un dienestu darba koordināciju noziedzības novēršanai. A.Šlesers informēja, ka šo jautājumu risināšanai viņš vada Valsts robežas drošības koordinācijas padomi.
Kā viens no MPBB darbības virzieniem tika minēta narkotiku izplatības apkarošana. Ministru prezidenta biedrs vada Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas padomi. A.Šlesers pastāstīja, ka šajā jomā Latvijā nepieciešama stingrāka nostāja – šī ir starpdisciplināra lieta: „Narkotiku apkarošanas jautājumu sakārtošana ir svarīga arī ES kontekstā, tādēļ jau līdz šā gada beigām plānots izveidot Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas biroju.”
3. Iekļauties ES un NATO, pilnībā izmantojot to dotās iespējas un sekmīgi aizstāvot savas nacionālās intereses. A.Šlesers skaidroja nepieciešamos pārkārtojumus ārējās ekonomiskās dimensijas efektīvākai izmantošanai, lai īstenotu Latvijas nacionālās intereses. Viņš akcentēja sadarbības stiprināšanu starp Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, lai īstenotu vienotu valsts ārējās ekonomikas politiku.
Tikšanās dalībnieki runāja par valsts ekonomiskajām pārstāvniecībām ārzemēs un Latvijas ekonomisko diplomātu darbu vēstniecībās. A.Šlesers Ministru prezidentam uzsvēra nepieciešamību stiprināt šo pārstāvniecību kapacitāti, jo „no tā Latvija tikai iegūs”.
Vienlaikus rīcības plāna projektā noteikts, ka Ministru prezidenta biedra institūcijai jāveicina Latvijas un Krievijas dialogs starpvaldību komisijas ietvaros.
Tikšanās dalībnieki runāja arī par Garīgo lietu padomes darbu, kuras vadīšanu Ministru prezidents uzticējis savam biedram, par A.Šlesera vadīto Nacionālo sporta padomi, kā arī par iespēju Ministru prezidenta biedram uzņemties nacionālā teritorijplānojuma jautājumu vadību, jo, kā norādīja I.Emsis, „tas saistīts ar valsts stratēģisko attīstību”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!