• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2004., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valga / Valka latviešu kultūras un sabiedriskajā vēsturē

Vēl šajā numurā

18.05.2004., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “ES paplašināšanās nav jāuzskata par pakalpojuma izdarīšanu jaunajām dalībvalstīm. Paplašināšanās vienkārši atjaunoja saites, kas Eiropā bija pastāvējušas jau simtiem un pat tūkstošiem gadu. Rietumiem nevajag baidīties no Austrumu darbaspēka pieplūduma. Tieši otrādi, tās būs investīcijas, kas plūdīs Austrumu virzienā. Eiropas atkalapvienošanās var būt sāpīga – gan ekonomiski, gan psiholoģiski – tomēr tā bija nenovēršama.”

Krievijas “Moscow Times”: “Rietumiem tā arī nav izdevies iedzīvināt liberālismu Krievijā. Lai arī jau kopš 90.gadu sākuma Rietumi ir veicinājuši liberalizāciju, Krievijas tauta šo ideoloģiju nav pieņēmusi. Pēc PSRS sabrukuma Krievijā liberālo reformu blakusprodukts bija nabadzība un sociālā spriedze. Tas nevarēja veicināt iedzīvotāju atbalstu liberālismam. Rietumi gan tāpēc nedrīkst atmest ar roku un pārtraukt palīdzības sniegšanu Krievijai ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību.”

Austrijas/Krievijas “Die Presse”/ “Inosmi.ru”: “Minska kritiku gan no valsts iekšienes, gan pārējās pasaules uztver arvien neiecietīgāk un pauž aizkaitinājumu. Lukašenko ir sapinies savos apgalvojumos. Vēl nesen viņš apgalvoja, ka Baltkrievijas opozīciju finansē Rietumi. Tagad viņš pauž pārliecību, ka to dara “noteiktas Krievijas aprindas”. Eiropas Padomei nav vērts sūtīt savus novērotājus uz gaidāmajām Baltkrievijas parlamenta vēlēšanām. Tāpat ir skaidrs, ka vēlēšanas būs liels joks, kamēr vien pastāvēs Lukašenko režīms.”

Polijas “Rzeczpospolita”: Pazīstamais ASV ārpolitikas speciālists Henrijs Kisindžers plašā intervijā runā par ASV panākumiem un kļūdām Irākā, par ASV aizvainojumu pret Vāciju un Franciju, par NATO nākotni un preventīvo triecienu koncepcijām.

Krievijas laikraksts “Krasnaja zvezda” piedāvā savu skatījumu uz Baltijas valstu iekšpolitiku un nesenajiem notikumiem. Visām trijām Baltijas valstīm esot izkropļota vēstures izpratne un atmiņa. Igaunija tiek “ņemta priekšā” par savu neseno paziņojumu, kurā pausta apņēmība piedzīt naudu no Krievijas par okupācijas laikā nodarīto kaitējumu gan iedzīvotājiem, gan arī ekoloģijai. Latvija – par to, ka valstī joprojām dzīvas esot nacisma idejas, un par to, ka tiek tiesāts “atbrīvotājs” Vasilijs Kononovs. Un, protams, arī par izglītības reformu. Lietuva savukārt esot “nesmuki apgājusies” ar prezidentu Paksu.

Anglijas “The Guardian”: Organizācija “Amnesty International” publiskojusi ziņojumu, kurā teikts, ka jaunās ES dalībvalstis nepietiekami kontrolē tirdzniecību ar ieročiem. Normatīvie akti attiecībā uz šiem jautājumiem esot “bīstami neefektīvi”. Netiekot veikta pietiekama ieroču tirdzniecības uzskaite. Īpaši minēta Slovākija, no kuras rūpnīcām milzīgs ieroču daudzums nonākot cilvēktiesību pārkāpēju rokās dažādās valstīs, kā arī nelegālajiem grupējumiem. Ieroči tiekot eksportēti uz daudziem “karstajiem punktiem”.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!