• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas likteņupe laiku lokos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2004., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Muitas problēmas zem lupas

Vēl šajā numurā

19.05.2004., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas likteņupe laiku lokos

DAUGAVA.PNG (85856 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga vakar Daugavas svētku atklāšanā aicināja ikvienu cienīt Daugavu un darīt tās krastus skaistākus
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Sākusies tradicionālā Daugavas nedēļa. Vakar, 18.maijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Dunavā Daugavas svētku atklāšanā aicināja ikvienu pielikt savu roku pie tā, lai Daugavas krasti būtu skaisti un stalti, vēsta Valsts prezidenta preses dienests. “Daugava – mūsu zemi vienojošais attīstības simbols – vieno abas Latvijas malas, vieno mūsu tautu. Tā tek cauri šai zemei, bagātina tās laukus, arī tos appludina, bet tā ir mūsu, un mūsu uzdevums ir sargāt, kopt un cienīt Daugavu, lai tā turpinātu plūst tikpat skaista, stalta arī nākamajām paaudzēm, lai mēs atstātu tās krastus vēl mazliet staltākus, skaistākus un plaukstošākus, nekā tos saņēmām,” sacīja prezidente. Viņa aicināja izjust pateicību par skaisto zemi Latviju, ko Dievs mums ir dāvājis, novēlot visiem pielikt savu darbu, lai mūsu valsts kļūtu vēl skaistāka un lepnāka, tikpat skaista kā Daugava, kas “plūst lepna un cēla”.
Valsts vadītāja piedalījās Daugavas stundās Dignājas un Dunavas pamatskolās. Pie Daugavas plostnieku piemiņas zīmes svētku viesi tikās ar vietējiem iedzīvotājiem un pašvaldību darbiniekiem. Svētki turpinājās Raiņa muzejā Tadenavā un Jēkabpils vēstures un mākslas muzeja Sēļu sētā.
Šodien svētki ienākuši Vīgantes pamatskolā. Tiek izstaigāta skolēnu veidotā dabas izziņas taka “Mans Staburags”, Vīgantes parkā pie Aleksandras Briedes skulptūras “Daina” notiek koncerts un pie Staburaga zīmes tiek stādītas liepas. Daugavas krastos visu nedēļu turpinās vides sakopšana, kas sākās ar lielo talku Mangaļsalā, kurā piedalījās apmēram 200 cilvēku.
Latvijas Kultūras fonds kopā ar Daugavas fondu izsludinājuši akciju “Pazīstu Daugavas zīmes” un skolēnu fotokonkursu “Daugava”.
Pirmo reizi Daugavas svētkos piedalās Tautas frontes muzejs, kas 21.maijā aicina uz izstādi “Atmoda atcerēs”, videofilmu seansu un Daugavas sargātāju tikšanos.
Daugavas nedēļa izskanēs 22.maijā ar amatnieku svētkiem un koncertu Koknesē.

“LV”informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!