• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Politisko organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" 6.saraksts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2004., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Savienība "Latvijas ceļš"
13.saraksts

Vēl šajā numurā

20.05.2004., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Politisko organizāciju apvienība „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”

6.saraksts

Eiropas Parlamenta vēlēšanām
2004. gada 12. jūnijā

Deputātu kandidātu saraksts

N.p.k.

Vārds, uzvārds

Dzimšanas gads

Pilsonība

Dzīvesvieta

Izglītība

Darbavieta

1.

Tatjana Ždanoka

1950

Latvijas

Rīga

augstākā

Cilvēktiesību Līgu Starptautiskās Federācijas
Latvijas Cilvēktiesību komiteja

2.

Miroslavs Mitrofanovs

1966

Latvijas

Daugavpils

augstākā

Latvijas Republikas 8. Saeima

3.

Juris Sokolovskis

1976

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Republikas 8. Saeima

4.

Valērijs Petrovs

1965

Latvijas

Rēzekne

augstākā

Rēzeknes pilsētas dome

5.

Natālija Jolkina

1947

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Republikas 8. Saeima

6.

Oļegs Tolmačovs

1955

Latvijas

Daugavpils

augstākā

“KEEN OIL Limited” pastāvīgā pārstāvniecība Rīgā

7.

Andrejs Jakovļevs

1958

Latvijas

Rīga

augstākā

SIA “LITIR”

8.

Ilga Oziša

1945

Latvijas

Rīga

augstākā

Rīgas dome

9.

Maksims Margoļins

1964

Latvijas

Rīga

augstākā

Ķirurga Maksima Margoļina privātprakse

10.

Eduards Žemaitis-Dzicevičs

1960

Latvijas

Rīga

augstākā

SIA “TAKSS”

Priekšvēlēšanu programma

Katram Latvijas iedzīvotājam – Eiropas tiesības un brīvības, algu un garantijas!
2004. gads ieies Latvijas vēsturē kā liktenīgu pārmaiņu laiks. Mūsu valsts iestājas Eiropas Savienībā, notiek pirmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas.
Latvijas tauta ir samaksājusi pārāk augstu cenu par iestāšanos Eiropas Savienībā. Valdošo partiju noziedzīgā politika daudzu gadu laikā bija vērsta uz to, lai atbrīvotu tirgu Rietumu ražotājiem, kā rezultātā Latvijā tika sagrauta rūpniecība un lauksaimniecība. Trīspadsmit gadu laikā realizēto antihumāno reformu rezultātā valsts zaudēja 12% savu iedzīvotāju. Latvija ir Eiropas līdere iedzīvotāju skaita samazināšanās tempu ziņā. Latgale ir atzīta par nabadzīgāko ES reģionu, mūsu valsti masveidīgi pamet jaunatne. Valdība nav atrisinājusi cenu pieauguma problēmu, kas saistīta ar iestāšanos ES, tādējādi vēl vairāk pasliktinot lielākās daļas iedzīvotāju stāvokli.
Par eirointegrācijas negatīvajām sekām ir atbildīgas Latvijas labējās, nacionālistiskās partijas, taču daļu atbildības ir jāuzņemas arī ES birokrātijai, kura pievēra acis uz Latvijas varas institūciju necilvēcīgo sociālo politiku. Eiropas Savienībai pēc iespējas jākompensē ekonomiskos un humanitāros zaudējumus, kurus cietusi Latvijas tauta eirointegrācijas gaitā. Apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, lai nodrošinātu pilnvērtīgu Eiropas Savienības atbalstu Latvijas ekonomikas atjaunošanai, mūsdienīgas infrastruktūras izveidei, bezdarbnieku pārkvalifikācijai un darbiekārtošanai, kā arī lauku iedzīvotāju labklājības veicināšanai.
Mūsu deputātu uzdevums Eiroparlamentā ir aizstāvēt Latvijas tautas, valsts krievvalodīgās kopienas, savu vēlētāju intereses. Eiropas Parlamentā PCTVL sadarbosies ar kreisajām, mazākumtautību, reģionālajām un zaļo partijām. Par šādu partiju savienības daļu ir jākļūst arī Eiropas Krievu partijai, kura nākotnē apvienos ES krievu politiskās un sabiedriskās organizācijas.
PCTVL Eiropas līmenī aizstāvēs cilvēka tiesības uz dzīvību, veselīgu vidi, vārda un uzskatu brīvību, kā arī tiesības iegūt izglītību dzimtajā valodā, saglabāt etnisko identitāti un nacionālo kultūru. Apvienības deputāti sekmēs Latvijas nepilsoņu atzīšanu par pilntiesīgiem ES pilsoņiem. PCTVL Eiropas Parlamentā atbalstīs Krievu skolu aizstāvēšanas štāba, arodbiedrību, cilvēktiesību aizstāvības organizāciju, kā arī veterānu un nacionālo kultūras biedrību prasības.
PCTVL mērķis ir nodrošināt vienotajā Eiropā katram Latvijas iedzīvotājam cilvēka cienīgu dzīvi, atalgojumu un sociālās garantijas. Netaisnīgajai atšķirībai algu, pensiju un sociālo pabalstu apmēros starp dažādām Eiropas daļām pakāpeniski jāizzūd.
Laiks izaicina Eiropas Savienību. Sekmīgai attīstībai Eiropas Savienībai ir jāatrisina problēmas, kas saistītas ar efektīvu lēmumu pieņemšanas procedūru un politisko atbildību par šiem lēmumiem. Ir nepieciešams palielināt Eiropas Parlamenta un Reģionu komitejas lomu. Eiropai jābūt atklātai un demokrātiskai, spējīgai izskaust jebkuras rasisma izpausmes.
Mūsdienu Eiropas Savienība ir pārejas posms ceļā uz daudz taisnīgāku Eiropas tautu un kultūru savienību. No pašreizējās nacionālo valstu alianses Eiropas Savienībai ir jātop par reģionu federāciju.
ES paplašināšanai uz Austrumiem un partnerattiecībām ar Krieviju jābūt vērstām uz to, lai no Lisabonas līdz Vladivostokai izveidotu vienotu politisko un ekonomisko telpu. Vienota Eiropa dos izredzes gūt virsroku konkurencē ar tādiem strauji augošiem reģioniem kā Amerika un Austrumāzija. Eiropai globālā mērogā jāsekmē tāda pasaules kārtība, kurā nebūs iespējama masu vardarbība, terorisms un lielas iedzīvotāju daļas katastrofālā nabadzība. Tikai vienota Eiropa spēs nodrošināt cilvēka tiesību, sociālo un ekoloģisko standartu realizāciju.

Ziņas par deputātu kandidātiem

(Pēc kandidāta parakstītās informācijas)

1. Tatjana Ždanoka

Dzimusi 1950. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Cilvēktiesību Līgu Starptautiskās Federācijas Latvijas Cilvēktiesību komiteja. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas universitātes habilitācijas un promocijas padome (1992), matemātikas doktora zinātniskais grāds; Latvijas Valsts universitāte (1972), matemātikas specialitāte.

Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Esmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Sabiedriskā organizācija “Kustība par neitralitāti”, priekšsēdētāja vietniece; Cilvēktiesību Līgu Starptautiskās Federācijas Latvijas Cilvēktiesību komiteja, projektu vadītāja; Cilvēktiesību Līgu Starptautiskās Federācijas Latvijas Cilvēktiesību komiteja, līdzpriekšsēdētāja; Politiskā apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, līdzpriekšsēdētāja; partija “Līdztiesība”, līdere.
Ģimenes stāvoklis: šķīrusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: Latviešu valoda - otrā valoda, angļu valoda - pārvaldu brīvi, franču valoda - pārvaldu brīvi, vācu valoda - lasu un tulkoju ar vārdnīcu.

2. Miroslavs Mitrofanovs

Dzimis 1966. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Daugavpils. Darbavieta: Latvijas Republikas 8. Saeima. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Universitāte (1991), Bioloģija un ķīmija.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Latvijas Republikas 8. Saeima, PCTVL frakcijas konsultants; Partija “Līdztiesība”, priekšsēdētāja vietnieks; Partija “Līdztiesība” Daugavpils nodaļa, prieksšsēdētājs; Politisko organizāciju apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, Koordinācijas padomes loceklis.
Ģimenes stāvoklis: šķirts. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu un angļu - darba valodas.

3. Juris Sokolovskis

Dzimis 1976. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Republikas 8. Saeima. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Transporta un sakaru institūts (2001), sociālo zinātņu maģistra grāds vadībzinātnē; Baltijas Krievu Institūts (1999), jurists.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Latvijas Republikas 8. Saeima, deputāts; Partija “Līdztiesība”, priekšsēdētāja vietnieks;

Latvijas jaunatnes klubs, valdes loceklis.
Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda -pārvaldu brīvi, angļu valoda - pārvaldu brīvi.

4. Valērijs Petrovs

Dzimis 1965. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rēzekne. Darbavieta: Rēzeknes pilsētas dome. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Universitāte (1989), jurists.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Rēzeknes pilsētas dome.

5. Natālija Jolkina

Dzimusi 1947. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Republikas 8. Saeima. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Valsts universitāte (1970), matemātiķe.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Latvijas Republikas 8. Saeima.

6. Oļegs Tolmačovs

Dzimis 1955. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Daugavpils. Darbavieta: “KEEN OIL Limited” pastāvīgā pārstāvniecība Rīgā. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Rīgas Politehniskais institūts (1978), rūpniecība un civilā celtniecība.

Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.
Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): “KEEN OIL Limited” pastāvīgā pārstāvniecība Rīgā.

7. Andrejs Jakovļevs

Dzimis 1958. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: SIA “LITIR”. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Valsts universitāte (1980), žurnālistika.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): SIA “LITIR”.

8. Ilga Oziša

Dzimusi 1945. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Rīgas dome. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Valsts universitāte (1968), matemātiķe, matemātikas pasniedzēja.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Rīgas dome.

9. Maksims Margoļins

Dzimis 1964. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Ķirurga Maksima Margoļina privātprakse. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Rīgas Medicīnas institūts (1987), Ārstniecības.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Ķirurga Maksima Margoļina privātprakse.

10. Eduards Žemaitis-Dzicevičs

Dzimis 1960. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: SIA “TAKSS”. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Nekustamā īpašuma vērtēšanas kursi (1995), nekustamā īpašuma vērtētājs; Latvijas Universitāte (1982), Rūpniecības plānošanas.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): SIA “TAKSS”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!