• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Savienība „Latvijas ceļš”

13.saraksts

Eiropas Parlamenta vēlēšanām
2004. gada 12. jūnijā

Deputātu kandidātu saraksts

N.p.k.

Vārds, uzvārds

Dzimšanas gads

Pilsonība

Dzīvesvieta

Izglītība

Darbavieta

1.

Georgs Andrejevs

1932

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija

2.

Andris Bērziņš

1951

Latvijas

Ogres rajons

augstākā

IK “Andris Bērziņš - konsultācijas”

3.

Karina Pētersone

1954

Latvijas

Rīga

augstākā

SO Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonds

4.

Inese Birzniece

1951

Latvijas

Brisele

augstākā

Latvijas Republikas Tieslietu ministrija

5.

Romualds Ražuks

1955

Latvijas

Jūrmala

augstākā

LR Aizsardzības ministrija

6.

Inga Tenisa

1979

Latvijas

Rīga

augstākā

A/S Vereinsbank Rīga

7.

Maiga Dzērvīte

1953

Latvijas

Rīga

augstākā

A/S “Parekss Banka”, filiāle “Citadele”

8.

Aija Miezīte

1949

Latvijas

Tukuma rajons

augstākā

Tukuma Raiņa ģimnāzija

9.

Rolands Repša

1956

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Biznesa konsultāciju programma

Priekšvēlēšanu programma

Ceļu Latvijai!
Lai mazās valstis ES varētu runāt ar lielajām kā līdzīgs ar līdzīgu, Latvijai Eiropas Parlamentā jābūt pārstāvētai ar spēcīgām un politikā pārbaudītām personībām, kuri kā starptautiskā arēnā pieredzējuši politiķi spēs pārstāvēt Latviju arī EP vēlētos amatos.
Georgs Andrejevs – Atmodas laika ārlietu ministrs, šobrīd Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē, tautai atklāts un godīgs valstsvīrs, mūsu kandidāts Eiropas Parlamenta viceprezidenta amatam.
Karina Pētersone – labākā kultūras ministre, augstas kultūras cilvēks, kura cīnās par mūsu Gaismas pils – Nacionālās bibliotēkas augšāmcelšanos, un jau tagad pārstāv Latviju EP Liberālās frakcijas padomē.
Andris Bērziņš – LR premjers, kas vairāk kā divu gadu laikā panāca saskaņotu un stabilu koalīcijas valdības darbu Latvijas uzņemšanai NATO un ES, vienlaikus nodrošinot valstī tautsaimniecības augšupeju, nacionālo un sociālo mieru.
Līdzīgi varētu raksturot ikvienu no “Latvijas ceļa” EP vēlēšanu saraksta: Romualdu Ražuku, Inesi Birznieci, Rolandu Repšu, Maigu Dzērvīti, Aiju Miezīti, Ingu Tenisu.
LC deputāti iekļausies Eiropas liberālo partiju grupā, kura ir trešā lielākā frakcija Eiropas Parlamentā un kuras kolektīvs biedrs “Latvijas ceļš” ir kopš 1997.gada. Frakcija politiski ir centriska, tā konsekventi iestājas par brīvību, demokrātiju, tiesisku valsti, cilvēktiesību ievērošanu, brīvu uzņēmējdarbību un vienādām iespējām.
LC ir par tādu nākotnes Eiropu, kur mazās valstis savās tiesībās un pienākumos ir līdzvērtīgas lielajām. LC ir par tādu Eiropu, kuras pamatā ir nacionāla valstu savienība, kur dalība šajā Eiropas valstu politiskajā un ekonomiskajā apvienībā dod labāku konkurences spēju pasaules tirgū, lielāku starptautisku drošību un tās iedzīvotājiem – iespēju sasniegt augstāku dzīves līmeni.
Latvijas spēks Eiropas mērogā ir unikālās latviešu kultūras vērtības un šeit dzīvojošo citu tautību valodas un tradīcijas. Tā ir mūsu bagātība, kas ļaus visiem kopā saskaņā un vienotībā sasniegt iecerētos mērķus un vairot katra iedzīvotāja labklājību.
“Latvijas ceļa” mērķis ir panākt, lai Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts 10 gados sasniegtu Eiropas vidējo dzīves līmeni, kur alga ir vismaz – 2000 eiro, pensijas – 500 eiro, izveidojot plašu sabiedrības vidusslāni un attīstot visus Latvijas novadus.
Latvijas galvenā vērtība ir mūsu iedzīvotāji ar savu izglītību, zināšanām un darbaspējām. Tāpēc LC uzskata, ka ES līdzekļi ir jāiegulda Latvijas iedzīvotāju izglītības līmeņa celšanā, īpašu uzmanību pievēršot moderno tehnoloģiju straujākai ieviešanai un tādu ekonomikas nozaru attīstībai, kas balstās uz cilvēka zināšanām un zinātnes sasniegumiem. Eiropas Parlamentā LC iestāsies par Eiropas un Latvijas kopējās pētniecības, izglītības un zinātnes telpas attīstību, par Eiropas programmās studējošo, mācību spēku un pētnieku apmaiņas ievērojamu pieaugumu.
LC ir par Latvijai atvērtu Eiropas darba tirgu, par tādu tautsaimniecības attīstību, kas vairo darbavietas un uzlabo darba apstākļus. Mēs esam pret pārmērīgu reglamentāciju uzņēmējdarbībā

un par brīvu konkurenci, jo tikai tā var samazināt produktu un pakalpojumu cenas. “Latvijas ceļš” ir par kvalitatīvu un darba tirgus prasībām atbilstošu izglītības līmeni ikvienam un mūsdienīgu tehnoloģiju pielietojumu, kas cels Latvijas iedzīvotāju pašcieņu un spēju konkurēt Eiropā.
Būdami pārstāvēti EP, mēs konsekventi iestāsimies par to, lai
— Eiropas Savienības līdzekļus ieguldītu iedzīvotāju izglītībā un valsts modernizēšanā,
— ar Eiropas Savienības līdzekļu palīdzību padarītu stiprākas pašvaldības, tādējādi mazinot atšķirības starp Latvijas reģioniem,
— šajā pārmaiņu laikā panāktu sabiedrības vienotību.
Ceļu Latvijai - pārtikušai, izglītotai un saliedētai!

Ziņas par deputātu kandidātiem

(Pēc kandidāta parakstītās informācijas)

1. Georgs Andrejevs

Dzimis 1932. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Republikas Ārlietu ministrija. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Rīgas Medicīnas institūts (1959), ārsts.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Esmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Eiropas Padomē; Latvijas Zinātņu akadēmija, akadēmiķis.
Ģimenes stāvoklis: precējies, divi pieauguši bērni. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu - pārvaldu; angļu - runāju brīvi, franču, vācu - varu kontaktēties.

2. Andris Bērziņš

Dzimis 1951. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Ogres rajons. Darbavieta: IK “Andris Bērziņš - konsultācijas”. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Valsts universitāte (1979), vēsture un filozofija.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): IK “Andris Bērziņš - konsultācijas”, direktors; A/S “Parex banka”, padomes loceklis; Latvijas Tautas sporta asociācija, prezidents; Eiropas Kustība Latvijai, valdes loceklis; Eiropas Ekonomisko un sociālo lietu komiteja, LR Darba devēju pārstāvis.
Ģimenes stāvoklis: precējies, sieva Daina, meita Elīna, dēls Artis. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu - teicami, angļu - labi.

3. Karina Pētersone

Dzimusi 1954. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: SO Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonds. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Valsts universitāte (1978), angļu filoloģija; Rīgas 50.vidusskola (1972).
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): SO Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonds, direktore; SO Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta fonds, valdes locekle; Savienība “Latvijas ceļš”, valdes locekle; A/S “Parex banka”, padomes locekle.
Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu, angļu - pārvaldu; franču - lasu, varu sarunāties.

4. Inese Birzniece

Dzimusi 1951. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Brisele. Darbavieta: Latvijas Republikas Tieslietu ministrija. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Kalifornijas Universitāte Losandželosā (ASV) (1978), doktora grāds jurisprudencē; Kalifornijas Universitāte Losandželosā (ASV) (1973), politikas zinātnes.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Latvijas Republikas Tieslietu ministrija, specializētā atašeja LR pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda - dzimtā; angļu valoda - dzimtā, vācu valoda - brīvi; franču valoda - sarunvaloda.

5. Romualds Ražuks

Dzimis 1955. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Jūrmala. Darbavieta: LR Aizsardzības ministrija. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Viļņas Universitātes Medicīnas fakultāte (1980), ārstniecība.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): LR Aizsardzības ministrija, padomnieks Starptautisko sakaru departamentā; Tautas frontes muzejs, sabiedriskās padomes priekšsēdētājs; 1991.gada janvāra barikāžu atklātais sabiedriskais fonds, valdes priekšsēdētājs.
Ģimenes stāvoklis: precējies, sieva - Inguna Ebela, divi bērni: Danute - 13 g., Mārtiņš - 9 g. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu, lietuviešu, angļu valodas - brīvi.

6. Inga Tenisa

Dzimusi 1979. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: A/S Vereinsbank Rīga. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Universitāte (2003), jurista kvalifikācija; Latvijas Universitāte (2001), dabas zinātnes.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): A/S Vereinsbank Rīga, juriskonsulte; S/O Klubs LC, valdes locekle; B/O Sabiedrība YFU Latvija, valdes locekle; S/O Jaunatne par saprašanos Latvijā, valdes locekle.
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu - dzimtā, angļu, vācu.

7. Maiga Dzērvīte

Dzimusi 1953. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: A/S “Parekss Banka”, filiāle “Citadele”. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Starptautiskais valūtas fonda institūts (1992), finansu programmēšana un politika; Rīgas politehniskais institūts (1976), celtniecības ekonomika un organizācija.
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): A/S “Parekss Banka”, filiāle “Citadele”, pārvaldnieka vietniece; Savienība “Latvijas ceļš”, revīzijas komisijas priekšsēdētāja.

Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: brīvi runāju un rakstu latviešu (dzimtā valoda) un angļu valodā.

8. Aija Miezīte

Dzimusi 1949. g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Tukuma rajons. Darbavieta: Tukuma Raiņa ģimnāzija. Kādas izglītības iestādes beigusi (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Latvijas Valsts universitāte (1971), vēsture; Tukuma 1. E.Birznieka - Upīša vidusskola (1966).
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijusi, neesmu

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojusies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojusies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Tukuma Raiņa ģimnāzija, skolotāja; Savienība “Latvijas ceļš”, valdes locekle; Tukuma pilsētas domes izglītības komisija, vadītāja; Latvijas Ētikas pedagogu asociācija, valdes locekle; Tukuma rajona ētikas skolotāju metodiskā apvienība, vadītāja; Izglītības un zinātnes ministrija, ISEC ārštata metodiķe.
Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu - dzimtā, vācu - brīvi, angļu - viduvēji.

9. Rolands Repša

Dzimis 1956. g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.
Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Biznesa konsultāciju programma. Kādas izglītības iestādes beidzis (kurā gadā, kādā specialitātē vai programmā): Rīgas Biznesa institūts (2004), biznesa vadība; Rīgas Tehniskā universitāte (1979), autoceļu specialitāte; Rīgas Natālijas Draudziņas 7.vidusskola (1974).
Vai viņš ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieks: Neesmu bijis, neesmu.

Vai viņš ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs: Neesmu sadarbojies.
Vai pēc 1991.gada 13.janvāra viņš ir vai nav darbojies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās: Neesmu darbojies.

Amati (arī amati biedrībās, arodbiedrībās, politiskajās, reliģiskajās un citās sabiedriskajās organizācijās): Latvijas Biznesa konsultāciju programma, direktors.
Ģimenes stāvoklis: šķīries, viens bērns. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu - dzimtā; angļu, vācu - labi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!