• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas konferencē Strasbūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2004., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.05.2004., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
 
Piedaloties Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas konferencē Strasbūrā
 
Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre no 17. līdz 19.maijam piedalās Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) rīkotajā Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē “Pilsoņu Eiropa – parlamenti un pilsoņu līdzdalība”, kas notiek Strasbūrā, Francijā.
 
Otrdien, 18.maijā, ar EPPA prezidenta Pētera Šīdera uzrunu tika atklāta EPPA konference, kurā piedalās ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji un parlamentāro asambleju vadītāji.
Pirmā darba sesija bija veltīta demokrātijas stiprināšanas jautājumiem, un tajā tika debatēts par to, cik demokrātiska ir mūsdienu demokrātija. Diskusiju sāka Slovēnijas parlamenta priekšsēdētāja Borula Pahora un Florences Eiropas universitātes profesors Filips Šmiters. Plaši tika runāts par demokrātisko institūciju stiprināšanu, pilsoņu iesaistīšanu politiskajā procesā un lēmumu pieņemšanā, līdzdalību vēlēšanās, nevalstisko organizāciju darbu, politisko partiju lomu, kā arī parlamentu sadarbību demokrātijas stiprināšanā.
Otrā darba sesija bija saistīta ar moderno tehnoloģiju ietekmi uz demokrātiskajām procedūrām. Pēc Igaunijas parlamenta priekšsēdes Enes Ergmā un Ženēvas universitātes profesora Aleksandra Trehsela ievaduzrunām spīkeri runāja par to, kā plašāk izmantot moderno tehnoloģiju radītās iespējas, lai informētu iespējami plašus iedzīvotāju slāņus par parlamentu darbu, e-parlamentu un vēlēšanām, izmantojot e-balsi, interneta izplatību un ar to saistītajām iespējām un riskiem.
Konferences ietvaros Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu spīkeru tikšanās, kurās pārrunāti aktuāli sadarbības jautājumi, kā arī maija beigās un jūnija sākumā plānotā kopīgā astoņu spīkeru vizīte Amerikas Savienotajās Valstīs. Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēžu tikšanās laikā tika runāts par parlamentu sadarbības veidošanu paplašinātajā Eiropas Savienībā, parlamentu komisiju sadarbību un starpvaldību konferences par jaunā ES konstitucionālā līguma izredzēm. I.Ūdrei bija arī virkne divpusējo tikšanos – ar Nīderlandes parlamenta priekšsēdētāju Fransu Veisglasu, Itālijas parlamenta spīkeru Pjēru Kasini, Moldovas parlamenta spīkeri Jevgēniju Ostapčuku, Čehijas parlamenta priekšsēdētāju Ļubomiru Zaoraleku un citām amatpersonām.
Trešdien, 19.maijā, Saeimas priekšsēdētāja piedalījās debatēs par sadarbību, lai veicinātu demokrātijas un nacionālo parlamentu un Eiropas asambleju sadarbību, un tikās arī ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi.

Saeimas preses dienests
 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!