• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2004. gada 11. maija noteikumi Nr. 52 "Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2004., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Deklarācijas par amatiem, nekustamajiem īpašumiem, transportlīdzekļiem, ienākumiem, piederošajām kapitāla daļām, parādsaistībām, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem

Vēl šajā numurā

21.05.2004., Nr. 81

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: noteikumi

Numurs: 52

Pieņemts: 11.05.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Rīgas domes noteikumi Nr.52

Rīgā 2004.gada 11.maijā (prot. Nr.120, 10.§)

Noteikumi par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldību budžetiem” 26.panta ceturto daļu, Latvijas Republikas Ministru kabineta 29.05.2001. noteikumu Nr.220 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu” 13.punktu un Latvijas Republikas Ministru kabineta 17.12.2002. noteikumu Nr.543 “Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un galvojumiem” 4.punktu

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rīgas pašvaldības vārdā tiek sniegts galvojums par tām parāda saistībām, ko studējošās personas (turpmāk tekstā — studējošais) uzņemas studiju kredīta un studējošā kredīta (turpmāk tekstā — Kredīts) saņemšanai no kredītiestādes.

1.2. Šie noteikumi attiecas uz studējošajām personām, kuras atbilst Rīgas domes noteiktajam maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam.

1.3. Tiesības saņemt kredīta galvojumu ir studējošajiem — Latvijas pilsoņiem un personām, kurām ir Latvijas Republikas nepilsoņa pase —, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Rīgas pilsētā un kuri sekmīgi apgūst valsts akreditētas studiju programmas. Studējošais zaudē tiesības saņemt kredīta galvojumu, ja viņu izslēdz no studējošo saraksta.

1.4. Galvojumu izsniedz bakalaura, maģistra vai augstākās profesionālās izglītības iegūšanai. Studiju kredīta galvojums paredzēts studējošajiem, kuriem ir noteikta mācību maksa. Pilna laika studējošie var saņemt galvojumu gan studiju kredītam, gan studējošā kredītam. Nepilna laika studējošie var saņemt galvojumu tikai studiju kredītam.

1.5. Galvojumu izsniedz, pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu un vienošanos par galvojumu (turpmāk tekstā — Vienošanās), ko slēdz Rīgas domes priekšsēdētājs un studējošais. Pēc Vienošanās noslēgšanas Rīgas domes priekšsēdētājs slēdz galvojuma līgumu ar konkrēto kredītiestādi, kurā studējošajam ir paredzēts ņemt kredītu.

2. Galvojuma sniegšanas kārtība

2.1. Galvojuma saņemšanai ir nepieciešami šādi dokumenti:

2.1.1. studējošā pieteikums par galvojuma saņemšanu kredīta ņemšanai, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarēto dzīves vietu, studiju programmas nosaukumu, augstskolu un fakultāti, iestāšanās gadu augstskolā, studiju gadu, kā arī nepieciešamā kredīta veidu un tā apmēru;

2.1.2. izziņa no kredītiestādes par kredīta veidu un apmēru, paredzēto atmaksas grafiku, atmaksas termiņiem un kredīta procentu likmi;

2.1.3. izziņa no sociālā dienesta, kura teritorijā persona deklarējusi savu dzīvesvietu, par atbilstību Rīgas domes noteiktajam maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam (izsniegta ne agrāk kā vienu mēnesi, pirms iesniegts pieteikums par galvojuma saņemšanu);

2.1.4. studējošā apliecinājums, ka kredīta ņēmējam nav 1. un 2.pakāpes radinieku (vecāki, brāļi, māsas) vai citas fiziskas personas, kas var sniegt galvojumu, un ka kredīta ņēmējam vai viņa lejupējiem radiniekiem nav nekustamā īpašuma, kas varētu būt kredīta nodrošinājums;

2.1.5. izziņa no augstskolas par studiju faktu un sekmēm, kā arī ar apstiprinājumu par tiesībām ņemt kredītu;

2.1.6. vienošanās (ja tāda ir) kopija ar darba devēju par darba nodrošinājumu pēc studiju beigšanas.

2.2. Priekšroka galvojuma saņemšanai tiek dota studējošajam:

2.2.1. kurš ir noslēdzis vienošanos ar darba devēju par darba nodrošinājumu pēc studiju pabeigšanas;

2.2.2. kura studiju virziens saistīts ar Rīgas pilsētā noteikto prioritāro nozaru attīstību.

2.3. Pieteikumi ar pievienotajiem dokumentiem tiek pieņemti Rīgas domes Studentu kredītu galvojumu komisijas (turpmāk tekstā — Komisija) sekretariātā.

2.4. Studējošais var tikt uzaicināts uz Komisijas sēdi vai Rīgas domes sēdi, kur tiks izskatīts jautājums par galvojuma sniegšanu. Komisijai un Rīgas domes deputātiem ir tiesības uzdot studējošajam jautājumus, kas saistīti ar galvojuma sniegšanu un kredīta ņemšanu.

2.5. Pēc labvēlīga Rīgas domes lēmuma pieņemšanas studējošais tiek uzaicināts uz Rīgas domes Finanšu departamentu, lai sagatavotu Vienošanos starp Rīgas domi un studējošo par galvojuma saņemšanu. Vienošanos paraksta studējošais un Rīgas domes priekšsēdētājs.

2.6. Pēc Vienošanās noslēgšanas Rīgas domes Finanšu departaments sagatavo galvojuma līgumu ar konkrētu kredītiestādi; to paraksta kredītiestādes pilnvarots pārstāvis un Rīgas domes priekšsēdētājs.

2.7. Par atteikumu sniegt galvojumu studējošajam paziņo rakstveidā Latvijas Republikas Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā, norādot minētā lēmuma pārsūdzēšanas kārtību.

3. Rīgas domes Studentu kredītu galvojumu komisija

3.1. Komisijas sastāvā ir četri locekļi, no kuriem divi — no Rīgas domes Finanšu departamenta, viens — no Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta, viens — no Rīgas domes Labklājības departamenta, un Komisijas sekretārs. Komisiju izveido ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu.

3.2. Komisijas galvenais uzdevums ir izvērtēt saņemtos studējošo pieteikumus un tiem pievienotos dokumentus kredīta galvojuma saņemšanai un sagatavot atzinumu par kredīta galvojuma piešķiršanu.

3.3. Komisija izskata studējošo pieteikumus un tiem pievienotos dokumentus 10 dienu laikā, sagatavo Rīgas domes lēmuma projektu par galvojuma sniegšanu un nodod izskatīšanai Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā, Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejā un Rīgas domes Finanšu komitejā; pēc tam tiek pieņemts atbilstošs lēmums Rīgas domes sēdē.

3.4. Ja studējošais iesniedzis pieteikumu, kam nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti, Komisijai ir tiesības noteikt termiņu trūkumu novēršanai, par to paziņojot studējošajam. Ja studējošais noteiktajā termiņā nav iesniedzis pieprasītos dokumentus, Komisijai ir tiesības paziņot, ka galvojuma pieteikums tiek atstāts bez izskatīšanas.

4. Noteikumu izpildes kontrole

4.1. Noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Finanšu komiteja.

4.2. Rīgas domes Finanšu departaments ir atbildīgs par galvojuma līgumu iekļaušanu Rīgas domes aizdevumu līgumu, galvojumu un garantiju reģistrā, kā arī par informācijas sniegšanu Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei par sniegtajiem galvojumiem saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 17.12.2002. noteikumiem Nr.543 “Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un galvojumiem”.

4.3. Par noslēgtajiem galvojuma līgumiem Rīgas domes Finanšu departaments informē Rīgas domes Labklājības departamentu un Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu.

Nobeiguma noteikumi

1. Noteikumi stājas spēkā ar 01.09.2004.

2. Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļai nodrošināt šo noteikumu publicēšanu laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Rīgas Balss”.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks A.G.Kreituss

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!