• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veicinās tūrisma uzplaukumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2004., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

21.05.2004., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veicinās tūrisma uzplaukumu

Ekonomikas ministrija (EM) vakar nodevusi starpinstitūciju saskaņošanai Tūrisma attīstības politikas pamatnostādnes. Dokumentā noteikta valsts tūrisma attīstības politika turpmākajiem pieciem gadiem.

TURAIDA.PNG (109730 bytes)
Viens no populārākajiem tūrisma objektiem – Turaidas pils. Kopumā tūrisma pakalpojumu eksporta īpatsvars iekšzemes kopproduktā Latvijā ir 2,2 procenti. Salīdzinājumā ar situāciju pirms gada, pērn valstī ienākošais tūrisms ir pieaudzis par 8,7 procentiem, bet ārvalstu ceļotāju izdevumi – par 30 procentiem
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Pamatnostādnēs kā galvenais mērķis definēts tūrisma īpatsvara pieaugums Latvijas ekonomikas tiešo un netiešo ienākumu vidū, skaidro EM Sabiedrisko attiecību nodaļa. To paredzēts sasniegt, pozicionējot un virzot starptautiskajā tirgū Latviju kā atšķirīgu, drošu un pazīstamu tūrisma galamērķi, palielinot tūristu plūsmu uz Latviju, kā arī veicinot vietējā tūrisma attīstību.
Pamatnostādnes ir nepieciešamas, lai noteiktu stratēģiskos virzienus nozares ilgtspējīgai un konkurētspējīgai attīstībai, tādējādi palielinot tūristu plūsmu un ienākumus no tūrisma un kopumā veicinot Latvijas tautsaimniecības attīstību un iedzīvotāju sociālekonomisko labklājību.
Īstenojot dokumentā noteiktos rīcības virzienus, plānots sasniegt tūrisma pakalpojuma eksporta pieaugumu vidēji par 10–15 procentiem gadā, tūrisma nozares pieaugumu iekšzemes kopproduktā līdz 5–7 procentiem, ieņēmumu no ārvalstu ceļotājiem pieaugumu vidēji par 15 procentiem gadā, kā arī ārvalstu ceļotāju skaita pieaugumu vidēji par 5–7 procentiem gadā, norāda EM.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!