• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Ārlietu komisijas tikšanos ar Somijas parlamenta Ārlietu komisijas delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2004., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 19. un 20.maija sēdē

Vēl šajā numurā

21.05.2004., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Ārlietu komisijas tikšanos ar Somijas parlamenta Ārlietu komisijas delegāciju

Trešdien, 19.maijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Artis Pabriks un komisijas deputāti tikās ar Somijas parlamenta Ārlietu komisijas delegāciju komisijas priekšsēdētājas Līsas Jākonsāri vadībā.
Tikšanās sākumā Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Pabriks izteica prieku par iespēju tikties ar Somijas kolēģiem un iepazīstināja ar Latvijas parlamenta radnieciskās komisijas darba galvenajiem virzieniem. Savukārt Somijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja L.Jākonsāri pauda prieku par Latvijas iestāšanos ES un uzsvēra, ka 1.maijs bija vēsturisks brīdis ES vēsturē. Tostarp A.Pabriks atzinīgi novērtēja Somijas atbalstu Latvijas virzībā uz integrāciju ES un sacīja, ka “šobrīd skolas laiks ir beidzies un sākusies reālā dzīve”.
Puses pārrunāja Latvijas un Somijas redzējumu attiecībā uz ES nākotni kopumā, pievēršoties ES konstitucionālā līguma pieņemšanas gaitai un problēmām, ES paplašināšanās perspektīvām attiecībā uz Turciju, Bulgāriju un Rumāniju. Abu valstu parlamentārieši bija vienisprātis, ka šis jautājums kļūst aizvien aktuālāks un izraisa aizvien dziļākas diskusijas, turklāt skar ES finanšu jomu. Viņi arī sprieda par drošības aspektiem un attiecībām ar jaunajām ES kaimiņvalstīm, tostarp gaidāmo paplašinātās ES un Krievijas augstākā līmeņa sammitu, kurā paredzēts pieskarties Latvijas robežlīguma parakstīšanai, un situāciju Baltkrievijā.

Puses diskutēja par akciju sabiedrības “Baltic Pulp”, kur daļa akciju pieder Somijas uzņēmumam “Metsäliitto Group”, sagatavoto celulozes rūpnīcas projektu. A.Pabriks uzsvēra, ka tas ir ne tikai ekonomisks, bet arī ekoloģisks jautājums. Deputāti arī apmainījās viedokļiem, kāda ir ietekme uz vidi pēc šādas rūpnīcas uzcelšanas. Latvijas un Somijas deputāti pārrunāja starptautiskās aktualitātes – situāciju Irākā un Izraēlas un Palestīnas jautājumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!