• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rūpēs par lauku iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2004., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89040

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skolas izglītības reformai gatavas, reformas pretinieki nerimstas

Vēl šajā numurā

25.05.2004., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rūpēs par lauku iedzīvotājiem

MALTA.PNG (104829 bytes)
Maltas ordeņa palīdzības dienesta virtuvē pirms diviem gadiem: Maltas ordeņa palīdzības dienesta ģenerālsekretārs Norberts Snarskis (pirmais no labās) un Maltas ordeņa vēstnieks Latvijā Pēters fon Firstenbergs (otrais no labās)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Maltas ordenis, sadarbojoties ar Labklājības ministriju (LM), attīstīs sociālo pakalpojumu sniegšanu Latvijas lauku pilsētās. Turpmākā sadarbības stratēģija pārrunāta LM Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības departamenta direktores Sandras Baltiņas un Maltas Bruņinieku ordeņa lielhospitaljera brīvkunga Albrehta fon Bēzelagera tikšanās laikā.

Maltas ordeņa galvenie darbības virzieni lauku pilsētās būs darbs ar invalīdiem, piemēram, rehabilitācija, transporta pakalpojumi, ēdienu virtuve, darbs ar veciem, slimiem cilvēkiem, kā arī bijušo ieslodzīto rehabilitācija, informē LM Komunikācijas departaments.
Albrehts fon Bēzelagers, kurš Maltas Bruņinieku ordenī ir labklājības, sociālās palīdzības un veselības ministrs, atzinis, ka Maltas ordenis iecerējis attīstīt savu darbību visā Latvijā, it īpaši reģionos: “Mūsuprāt, nevajag aizmirst lauku iedzīvotājus, īpaši Latgalē, Kurzemē un citos rajonos.” S.Baltiņa apliecināja, ka sociālajā jomā lielākās problēmas skar lauku reģionus, kuros daudz vairāk ir nepieciešama sociālā palīdzība un pakalpojumu nodrošināšana.
Tikšanās laikā runāts par Latvijā pēdējos desmit gados paveikto, par turpmākajiem projektiem, iecerēm sociālo pakalpojumu un palīdzības jomā.
Sanāksmē piedalījās arī Maltas ordeņa vēstnieks Latvijā Pēters fon Firstenbergs, Maltas ordeņa palīdzības dienesta ģenerālsekretārs Norberts Snarskis, Romas katoļu baznīcas Viduskurzemes dekāns Gatis Bezdelīga, kā arī vairāki LM speciālisti.
Maltas ordeņa palīdzības dienesta Latvijā galvenie darbības virzieni ir sadarbība ar valstiskajām un nevalstiskajām institūcijām, risinot jautājumus par sociālo aprūpi, labdarības akcijas, izglītojošais darbs saistībā ar medicīnisko palīdzību, sadarbība ar medicīnas iestādēm, atbalsta akcijas bāreņu namiem, pansionātiem, invalīdiem, maznodrošinātajiem un cita palīdzība.

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!