• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgā tiekas Eiropas policisti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2004., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja apmeklē Preiļu rajonu

Vēl šajā numurā

26.05.2004., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgā tiekas Eiropas policisti

POLICE.PNG (103859 bytes)
Piemiņas brīdis bojā gājušajiem policijas darbiniekiem 26. Eiropas galvaspilsētu policijas priekšnieku konferences atklāšanā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Ar tēmu “Valsts tiesībsargājošo institūciju sadarbība masu pasākumu nodrošināšanā” vakar Rīgā sākās 26. Eiropas galvaspilsētu policijas priekšnieku konference, kurā piedalās likumsargi no 32 valstīm.

Kā informē Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs, konferencē plānots nolasīt apmēram 20 referātu, tajā skaitā par policijas gatavību nodrošināt kārtību Atēnu Olimpiskajās spēlēs, par Berlīnes policijas pieredzi ekstrēmo demonstrāciju dalībnieku savaldīšanā, Maltas likumsargu darbību futbola huligānu un vardarbības apkarošanā. Paredzēti arī vairāki semināri un iepazīšanās ar Latvijas Valsts policijas struktūru un darba pieredzi.
Konference nav vispārēju frāžu pārrunāšana, bet gan tieša, praktiska informācijas un pieredzes apmaiņa dažādu valstu policijas pārstāvju starpā, preses brīfingā vakar uzsvēra Latvijas iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons. Viņš arī pauda gandarījumu, ka gadskārtējais likumsargu profesionālais saiets notiek tieši mūsu valstī, kas ir jaunā ES dalībvalsts, tādējādi uzsverot veco un jauno Savienības pārstāvju ciešāku sadarbību. Turklāt Latvijas ģeopolitiskais stāvoklis – atrašanās uz ES ārējās austrumu robežas – labi raksturojot jauno starptautisko situāciju.
Eiropas valstu galvaspilsētu policijas vadītāju ikgada konferences notiek kopš 1978. gada. Tās vienlaikus ir reprezentatīvs pasākums un lietišķas informācijas apmaiņa.
Katru gadu konference veltīta kādai noteiktai tēmai, kas tiek izvēlēta pēc rīkotājvalsts iniciatīvas un izvērtējot kopējās aktuālās problēmas. Pēdējos gados konferencē skatīti tādi temati kā starptautiskais terorisms, nepilngadīgo noziedzības problēmas, policijas un citu drošības dienestu sadarbība.
Latvija savu kandidatūru Eiropas galvaspilsētu policijas vadītāju konferences rīkošanai izvirzīja 2001. gadā.
Pēc PSRS sabrukuma pasākuma dalībnieku skaits pieaudzis, Latvija to vidū ir jau kopš neatkarības atgūšanas.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!