• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierosina vienkāršot doktora grāda iegūšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2004., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā stāties pretī vēzim

Vēl šajā numurā

26.05.2004., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierosina vienkāršot doktora grāda iegūšanas kārtību

Vienkāršot un pilnveidot promocijas jeb doktora grāda iegūšanas kārtību paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par promocijas kārtību un kritērijiem. Noteikumu projekts, kas vakar apstiprināts IZM vadības sēdē, sagatavots iesniegšanai Valsts sekretāru sanāksmē.
Tas paredz, ka turpmāk doktora zinātnisko grādu piešķirs par patstāvīgi izstrādātu pētniecisko jeb promocijas darbu, kas satur zinātniski oriģinālus, pārbaudītus rezultātus un sniedz jaunas atziņas izvēlētajā zinātņu apakšnozarē, informē izglītības un zinātnes ministra padomnieks Edgars Vaikulis. Promocijas darbs varēs būt vai nu disertācija, kuru vērtē starptautiskie eksperti, vai arī tematiski vienota publikāciju kopa vispāratzītos recenzējamos zinātniskajos žurnālos.
Patlaban spēkā esošie noteikumi paredz, ka doktora zinātnisko grādu piešķir par sevišķi nozīmīgu, oriģinālu, patstāvīgi veiktu zinātniskās kvalifikācijas darbu – tematiski vienotu zinātnisko publikāciju kopu, disertāciju vai monogrāfiju, kas vērtējams kā būtisks ieguldījums attiecīgās zinātnes nozares attīstībā. Turklāt promocijas darba galvenajiem rezultātiem jābūt publicētiem vismaz piecos rakstos vispāratzītos recenzējamos zinātniskajos žurnālos, kas iekļauti Latvijas Zinātnes padomes apstiprinātajā zinātnisko izdevumu sarakstā. Par promocijas darba rezultātiem jāziņo vismaz divās starptautiskās konferencēs.
Kā norāda izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs: “Jaunā promocijas kārtība ļaus saglabāt un paaugstināt jauno doktoru kvalitāti. Mēs ierosinām noņemt liekus šķēršļus grāda iegūšanai, kas nav saistīti ar kvalitātes nodrošināšanu.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!