• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā stāties pretī vēzim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2004., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaku meistara jubilejas gadam gatavojoties

Vēl šajā numurā

26.05.2004., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā stāties pretī vēzim

Latvijā onkoloģiskās saslimšanas ir otrs biežākais nāves cēlonis pēc sirds un asinsvadu saslimšanām. Onkoloģiskajai saslimstībai Latvijā ir tendence pieaugt – gadā vidēji par diviem procentiem. Šā gada sākumā Latvijā uzskaitē bija 52 674 vēža slimnieki.

Vakar Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija kopīgā sēdē ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju un Veselības aizsardzības apakškomisiju atkārtoti pievērsās Valsts kontroles ziņojumam “Par onkoloģisko pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem un nodrošinājumu”.
Ziņojumu Valsts kontroles pārstāvji prezentēja šo pašu komisiju deputātiem aprīlī, atgādina valsts kontroliera padomniece Indira Ozola, norādot, ka šoreiz apspriest Valsts kontroles lietderības revīzijā apzinātās veselības aizsardzības nozares problēmas bija aicināti arī Latvijas Onkoloģijas centra direktors Gunārs Lasmanis, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšsēdētāja Sarmīte Veide un Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktora vietnieks Ainars Čivčs. Deputāti jau iepriekš bija lēmuši, ka Valsts kontroles ziņojums ir pelnījis ievērību, jo atklāj nepilnības onkoloģisko pakalpojumu nodrošināšanā un tajā tiek piedāvāti arī problēmu risinājumi.
Uz sēdi lūgtie mediķi atzinīgi izteicās par revīzijas secinājumiem. Latvijas Onkoloģijas centra direktors Gunārs Lasmanis sniedza deputātiem vēl papildu informāciju par onkoloģisko situāciju Latvijā. Pieņemts lēmums vērsties pie valdības ar kopīgu triju komisiju deputātu ziņojumu, kas vēl sagatavojams. Tajā tiks noteikts termiņš, kurā valdībai būtu jāinformē komisija par rīcības plānu izmaiņām onkoloģisko pakalpojumu pieejamībā un to nodrošinājumu.

Pēc Valsts kontroles informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!