• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ražotāju cenu pieaugums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2004., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā tiekas Eiropas policisti

Vēl šajā numurā

26.05.2004., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ražotāju cenu pieaugums

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā aprīlī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 1,2 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Ražotāju cenu indeksu daļas dati. Gada laikā tās cēlušās par 6,8 procentiem.
Aizvadītajā mēnesī cenas visvairāk paaugstināja cenu kāpums metālu ražošanā – par 1,47 procentpunktiem. Cenu celšanās apģērbu ražošanā, kažokādu apstrādē un krāsošanā kopējo cenu līmeni palielināja par 0,06 procentpunktiem. Par 0,05 procentpunktiem to pacēla tarifu kāpums elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē, kā arī cenu pieaugums koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā. Savukārt lielākā pazeminošā ietekme – par 0,22 procentpunktiem – bijusi cenu kritumam pārtikas produktu un dzērienu ražošanā. Cenu samazināšanās nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā kopējo ražotāju cenu līmeni pazemināja par 0,14 procentpunktiem, ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošanā – par 0,06 procentpunktiem, liecina CSP sniegtā informācija.
Aizvadītajā mēnesī, salīdzinot ar martu, daudz straujāk cēlās eksportētās produkcijas cenas. Savukārt salīdzinājumā ar situāciju pirms gada cenu kāpums produkcijai, kuru realizēja vietējā tirgū, nedaudz apsteidza eksportētās produkcijas cenu pieaugumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!