• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētbildes un interesentu drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2004., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 26. maijā

Vēl šajā numurā

26.05.2004., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētbildes un interesentu drošībai

Vakar Rīgas domē apspriesti organizatoriskie jautājumi saistībā ar Tihvinas brīnumdarošās Dievmātes ikonas, vienas no kristiešu svētajām relikvijām un pasaulē atzītās vēsturiskās un mākslinieciskās vērtības, atrašanos Rīgā.

Kopā bija pulcējušies dažādu institūciju pārstāvji. Pēc Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas sniegtajām ziņām, pašvaldība Pareizticīgo baznīcai palīdz risināt jautājumus, kas saistīti ar satiksmes organizēšanu un sabiedriskā transporta kustību, svētceļnieku autobusu stāvvietām, drošības barjeru uzstādīšanu, dievkalpojumu translāciju un izbraukuma tirdzniecību Esplanādē.
“Latvijas Vēstnesis” jau ziņoja, ka viens no lielākajiem Pareizticīgo baznīcas svētumiem, ko Otrā pasaules karā no iznīcības glāba bīskaps Jānis Garklāvs, mūsu valstī tiks nogādāts 21.jūnijā. Latvija ir neliela daļa no ikonas dzīvesstāsta. Rīgā gaidāms ļoti liels to interesentu pieplūdums, kas vēlēsies aplūkot ikonu, ko pirmajā gadsimtā esot gleznojis apustulis Lūka. Vakar sanāksmes dalībnieki vienojās, ka svētbildes sagaidīšana tiks organizēta 21.jūnijā pie Kristus Piedzimšanas katedrāles Elizabetes ielas pusē. Pēc tam ikonu pārvietos uz katedrāli, kur tā līdz 23.jūnija pusdienlaikam visu diennakti būs pieejama apmeklētājiem. Drošības apsvērumu dēļ Pareizticīgo baznīca un Rīgas dome aicina cilvēkus neņemt līdzi lielas somas, saiņus un pakas, jo ar tām būs apgrūtināta piekļūšana ikonai. Abas naktis tiks organizēta sabiedriskā transporta kustība uz visiem Rīgas mikrorajoniem, atrisināts arī svētceļnieku autobusu autostāvvietu jautājums.
Ikonas transportēšanas laikā tiks ievēroti stingri drošības pasākumi, un to pārvietos īpašā seifā. Svētbildes galamērķis ir Krievijas Tihvinas klosteris, kurā tā glabāta 600 gadus līdz Otrajam pasaules karam.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!