• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļazīmes vēstures izpratnei, turpmākiem pētījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2004., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Odu priekam dziedam latviski

Vēl šajā numurā

27.05.2004., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļazīmes vēstures izpratnei, turpmākiem pētījumiem

01K.PNG (92489 bytes)
Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere (pa labi) un izstādes autore Aija Taimiņa
Foto: Andris Kļaviņš

Latvijas Akadēmiskā bibliotēka un Vācijas vēstniecība Latvijā aicina uz izstādi “Muiža un kungu nams 17. – 20.gadsimta attēlos, dokumentos, aprakstos”, kas 19.maijā tika atklāta Misiņa bibliotēkā un būs tur apskatāma līdz pat septembra vidum.
Ierosmi šādas kultūrvēsturiskas ekspozīcijas veidošanai devusi pērn mūsu Nacionālajā bibliotēkā redzētā ceļojošā izstāde par muižām Igaunijā. Ekspozīcijas veidotāja Aija Taimiņa kopā ar saviem daudzajiem palīgiem ir paveikusi ļoti lielu atlases darbu, jo 50 vitrīnās bija iespējams eksponēt tikai niecīgu daļu no bibliotēkā gadsimtos krātās dokumentu, attēlu un publikāciju bagātības.”
Starp pirmajiem izstādes apmeklētājiem bija ASV, Polijas un citu valstu diplomāti. Vācijas vēstnieks Ekarts Herolds atzīmēja, ka arī viņa dzimta sakņojas Latvijā, tāpēc viņu īpaši interesē latviešu un vācu tautu, arī latviešu un baltvācu gadsimtiem ilgā vēsturiskā saskarsme. Vēstnieks atzinīgi novērtēja interesanto izstādes tēmas izvēli, rūpīgo materiālu atlasi un veiksmīgo izkārtojumu.
Kaut gan izstāde nespēj sniegt pilnīgu informāciju par visām Latvijas muižām, tā var palīdzēt novadpētniekiem un rosināt mākslas un literatūras vēsturniekus, restauratorus un ēku apsaimniekotājus, sniedzot ceļazīmes turpmākiem patstāvīgiem pētījumiem.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!