• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2004., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pretrunīgais karš pretrunīgo mediju atspoguļojumā

Vēl šajā numurā

27.05.2004., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Poļu “Rzeczpospolita”: “Bijušais Vācijas prezidents Rihards fon Veiczekers priekšlasījumā Varšavā uzsvēris, ka ES ir jāizveidojas Londonas, Parīzes, Berlīnes un Varšavas kvartetam, kas varētu noteikt vienotus ārējās un drošības politikas virzienus. Viņaprāt, agrāk vai vēlāk ES kļūs par pasaules lielvaru.”

Krievijas “Itogi” piedāvā interviju ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Maskavā vadītāju Ričardu Raitu. Runājot par cilvēktiesību ievērošanu Baltijas valstīs, Raits apgalvo, ka gan Latvija, gan Igaunija atbilst visiem standartiem, kuri jāievēro, lai valsts varētu iestāties ES. Intervijā pievērsta uzmanība nepilsoņiem Baltijas valstīs, kam, pēc krievu domām, ir dīvains statuss. Citi intervijā skartie temati – ES un Krievijas attiecības, Krievijas iestāšanās PTO, ES programma “Plašāka Eiropa – jaunie kaimiņi”.

Amerikāņu “The New York Times” ar tai netipisku interesi pievērsusies jautājumiem, kas skar Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Uzmanība koncentrēta uz Eiropas Parlamenta deputātu iespaidīgajām privilēģijām. Deputātiem esot milzīgas algas, ko tie saņemot par salīdzinoši niecīgu darbu. Kopumā atalgojuma sistēma Eiropas Parlamentā esot neefektīva.

Krievijas avīzē “Nezavisimaja gazeta” itāļu žurnālists Džovanni Bensi raksta par Eiropas un Krievijas attiecībām un to īpašo nozīmi abām pusēm. ES paplašināšanos nevajag uztvert kā draudu, bet gan izvērtēt potenciālos ieguvumus. Krievija var atļauties nesadarboties ar ES, tomēr tās ekonomiskajās interesēs ir to darīt. Tieši ekonomika var vienot partnerus ar tik atšķirīgām kultūrām un vēsturisko pieredzi. Pieaugot Krievijas un citu NVS valstu ekonomiskajai sadarbībai ar Rietumiem, būtu jāpalielinās arī demokratizācijas tendencēm šajās valstīs.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!