• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krievija ir ieinteresēta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2004., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas de facto atgriešanās Eiropā

Vēl šajā numurā

27.05.2004., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Krievija ir ieinteresēta

Vakar, 26. maijā, Latvijas mediju speciālkorespondenti Briselē ziņoja, ka Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins esot devis instrukcijas parakstīt un ratificēt Latvijas un Igaunijas robežlīgumus. “Šobrīd acīmredzot Krievijai ir izdevīgi ratificēt robežlīgumu ar Latviju un Igauniju,” saka ārlietu ministrs Rihards Pīks, komentējot Latvijas presē izskanējušās ziņas.
Pēc R. Pīka teiktā, līdz šādam solim Krievija nonākusi, jo citādi nav iespējams runāt ar Eiropas Savienību par iespējamiem vīzu atvieglojumiem nākotnē. Robežlīguma parakstīšana ir priekšnoteikums, lai parakstītu readmisijas līgumu, bez kā savukārt nav iespējams panākt Krievijas tik kārotos vīzu atvieglojumus.
Jautāts par šā jautājuma risinājumu nākotnē, R. Pīks norādīja, ka “Krievijai robežlīgumu ir izdevīgi ratificēt, tāpēc arī jautājums tiks risināts. Tas ir tikai gribas jautājums. Ir skaidri redzams, kā gribai Krievijas Dome seko”. Jautāts par iespējamiem robežlīguma ratifikācijas termiņiem, ārlietu ministrs norādīja, ka tas ir atkarīgs no procesuālās kārtības Krievijas Valsts domē, kas viņam neesot zināma.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!