• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēdējā brīdī tomēr pagūts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2004., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 27. maijā

Vēl šajā numurā

27.05.2004., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēdējā brīdī tomēr pagūts

Līdz 20.maijam, kas bija noteiktais termiņš pieteikumu iesniegšanai vienotā platības maksājuma (VPM) saņemšanai par lauksaimniecībā izmantojamo zemi, savu zemi reģistrējuši gandrīz 87 procenti no priekšreģistrējušos Latvijas lauksaimnieku skaita, informē Zemkopības ministrijas (ZM) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa.

LAUKS.PNG (121738 bytes)
Lielākā daļa lauksaimnieku savas zemes jau reģistrējuši. “Protams, pieteikumos būs kļūdas un neprecizitātes, taču tas ir saprotams, jo visi mēs šādas formalitātes pildām pirmo reizi, tādēļ uzskatu, ka esam bijuši savstarpēji saprotoši, vērtējot mūsu – lauksaimnieku un administrējošo iestāžu – sadarbību,” ir gandarīts zemkopības ministrs Mārtiņš Roze
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

“Latvijas Vēstnesis” jau ziņoja, ka aizvadītajās brīvdienās strādāja Lauku atbalsta dienesta (LAD) nodaļas, lai maksimāli daudz cilvēku paspētu iesniegt dokumentus bez lielām soda sankcijām. Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze izsaka pateicību par paveikto darbu LAD reģionālajām iestādēm, kas strādāja virsstundas. Viņš arī uzskata, ka reģistrācijas gaita ir laba mācība turpmākajam, ka jāmācās laikus plānot darbus un atvēlēt laiku nepieciešamo dokumentu kārtošanai.
Tie, kuri līdz 20.maijam LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs nav paspējuši nokārtot reģistrāciju, to vēl var izdarīt līdz 14.jūnijam, taču tagad jau jārēķinās ar soda sankcijām par termiņu pārkāpumu – par katru nokavēto darba dienu tiks ņemts nost viens procents no kopējā atbalsta apjoma.
Zemkopības ministrs ir gandarīts par lauksaimnieku aktivitāti pēdējās reģistrācijas dienās pirms noteiktā reģistrācijas termiņa. “Neraugoties uz mūsu bažām, ka reģistrācija notiek lēni un ka lauksaimnieki savu zemju reģistrāciju atliek uz pēdējo brīdi, tomēr kopīgiem spēkiem ir izdevies pārliecināt lauciniekus par nepieciešamību zemes reģistrēt, lai saņemtu ES platību maksājumus.”

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!