• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Teksasas štatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2004., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.05.2004., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Teksasas štatā

26.maijā Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Teksasā, Hjūstonā, tikās ar ASV senatoru Džonu Korninu. Senators apsveica Latvijas prezidenti un iedzīvotājus ar valsts iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, uzsverot, ka ir pārliecināts – Latvijai šī pilntiesīgā dalība abās starptautiskajās organizācijās nesīs izaugsmes, labklājības un drošības garantijas.

Pārrunājot Latvijas un ASV sadarbību, abas puses pauda ieinteresētību veidot ciešākus sakarus gan transatlantiskās drošības, gan citu līmeņu jautājumos. Senators tikšanās laikā atzīmēja, ka vēlas personīgi iesaistīties abu valstu attiecību stiprināšanā.
Pārrunāta starptautiskā drošības situācija un miera nodrošināšanas situācija Irākā. Valsts prezidente uzsvēra, ka rūpīgi seko līdzi Latvijas karavīru gaitām, un atzīmēja, ka viņai kā Latvijas prezidentei ir svarīgs viss, kas saistīts ar Latvijas miera nodrošināšanas misijas darbību un izvirzīto uzdevumu pildīšanu.

25.maijā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apmeklēja Hjūstonas ostu un tikās ar ostas vadību, lai pārrunātu ciešākas sadarbības iespējas ar Latviju. Šobrīd Hjūstonas ostas sadarbības bilance ar Latviju ir ap 100 000 tonnu gadā, galvenokārt tērauda un ķīmisko produktu jomā, un ostas valdes vadītājs Džims Edmondss uzsvēra, ka Hjūstonas osta ir ieinteresēta palielināt šo apjomu. Prezidente detalizēti iepazīstināja ar Latvijas ostu stratēģiskajām attīstības iespējām un ģeogrāfiski nozīmīgo izvietojumu Baltijas jūras reģionā. Valdes priekšsēdētājs no stāstītā uzzināja par katras Latvijas ostas darbības spektru un specifiku. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra: Latvijas ostas mūsdienu globalizētā pasaulē sāk spēlēt arvien nozīmīgāku lomu, savienojot paplašināto Eiropu ar tālākiem austrumu un Tālo Austrumu reģioniem. “Mūsu svarīgākais uzdevums šodien ir attīstīt dažāda līmeņa komunikācijas un sauszemes ceļu infrastruktūru, lai iedzīvinātu Jauno zīda ceļu. Hjūstonas ostas vadība augstu novērtēja faktu, ka prezidente sarunās ar citu valstu līderiem, kas atrodas šā jaunā transporta ceļa zemēs, ir panākusi tālāku ieinteresētību un ir likti pamati dinamiskai šāda koridora attīstībai un Baltijas jūras reģiona izaugsmes būtiskai paātrināšanai. Ostas valde akcentēja Latvijas goda konsulāta aktīvo darbību sadarbības izvēršanā ar Hjūstonu un tās ostu.

Ostas pārstāvji vēlējās uzzināt arī par Latvijas vēsturi un sarežģītajiem 20.gadsimta notikumiem Baltijas valstīs.
Hjūstonas osta ir nozīmīgākā starptautiskajās attiecībās un otra nozīmīgākā nacionālā mēroga osta.

24.maijā Valsts prezidente tikās ar Hjūstonas mērijas locekli Gordonu Kvānu, kurš atzinīgi novērtēja līdzšinējo abpusēji ieinteresēto sadarbībau ar Latviju, kā arī izteica vēlmi veidot ciešākas attiecības ar Latvijas galavspilsētu Rīgu. G.Kvāns augstu novērtēja to, ka Latvija aktīvi pievērsusies tādiem jautājumiem kā kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana, un pauda interesi pārņemt valsts pieredzi šajos jautājumos. G.Kvāns sarunā atzina, ka Latvijai ir reģionāli nozīmīga loma tranzītceļu attīstībā, un pauda vēlmi veidot ciešākas attiecības arī šajā nozarē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!